Depinde ce sos, daca vrei cu carne iti recomand unul foarte simplu si delicios, pui o sticla de suc de rosii de 800g, intr-o oala pe foc, lasi un pic iar peste pui carnea macinata, adaugi un catel de usturoi taiat in 3 sau 4, si 2-3 frunze de busuioc, condimentezi cu sare si piper si lasi sa fiarba bine, pana scade.Sau sos de bulion cu masline, pui sucul de rosii la fiert, adaugi maslinele fara samburi, pui sare piper si lasi sa fiarba. Pofta iti doresc.
Eu il fac foarte simplu
calesc niste ceapa, usturoi, ardei grassi/ sau iute(daca iti place), apoi adaug pasta de tomate/rosii/ bulion, il las sa scada putin, sare/condiment pentru paste, oregano/busuioc si bon apetit! rad si niste cascaval peste paste sau orice alta branzica.
Eu folosesc sosul Dolimo, insa inainte de a-l adauga rumenesc in unt cateva ciuperci taiate subtire, adaug sunculita cubulete apoi sosul si le las vreo 5-10 minute la foc dupa care pun niste masline.
e cel mai bun sos...
Mie imi plac cel mai mult sosurile pe baza de smantana lichida din brick.smantana 300 ml.(pentru.4 persoane)busuioc prospat macinat in mojar si piñones-fructele de la pin(nu stiu cum se cheama in romaneste), ulei de masline, se adauga 1-2 lg la smantana care este pe foc moale si cand incepe sa fiarba USOR se adauga sosul de pesto/-sau ciupercile calite si nucile/, sau bacon calit usor/, sau trei-4 feluri de branza tip cascaval, rasa si pusa peste smantana pana se topesc. se adauga pastele si se amesteca usor pe foc 1-2-minute.
anonim_4396 întreabă:
LisaJulie întreabă: