Aceas intrebare a fost deja expusa (( de ce nu dai o privire mai atenta?
http://www.TPU.ro/......-fara.html
Ingrediente
6 linguri ulei de masline
1 varf cutit de zahar
2 linguri otet de vin rosu
1 lingurita mustar de Dijon
1 catel de usturoi curatat
sare si piper dupa gust
Mod de preparare
Se pun intr-un bol uleiul;
Se amesteca zaharul cu otetul si apoi cu uleiul din bol, se incorporeaza mustarul in compozitie;
Se adauga sare si piper negru proaspat macinat, dupa gust, se pune catelul de usturoi pisat sau tocat si se incorporeaza;
Se amesteca bine ingredientele, folosind un tel pana cand se formeaza o emulsie.
Tips:
Vinegreta se serveste imediat sau se rebate inainte de a fi servita, deoarece ingredientele se vor separa daca sunt lasate sa stea.
Pentru salate, pui in blender otet balsamic, otet de mar, ceapa verde, marar, sare, piper, mustar si ulei de masline. Proportiile le stabilesti tu, din ochi, ideea e sa aiba o consistenta fluida.
Eu pun otet, ceapa verde, usturoi, mustar, ceapa verde, ulei de masline si busuioc proaspat. Combinatia asta scoate salata verde din anonimat!