Albusurile se bat bine cu zahar, cum se face de altfel si bezeaua, apoi pui capsunile pisate cu zahar... daca vrei poti pune si frisca...sa ai pofta
Cu albusuri
150 gr, capsuni, tot atata zahar si un albus de ou
bati bine albusul si-l amesteti cu capsunile (mixate si ele separat cu zaharul)
compozitia astfel obtinuta se pune in cupe de inghetata si se da la rece - se poate orna cu frisca sau cu capsuni glazurate cu ciocolata
Spuma de capsuni: Ingrediente spuma de capsuni:
200 g capsuni
1-2 albusuri
200g zahar
1 plic zahar vanilat
Modul de preparare a retetei:
Se bate spuma albusul. Se adauga zaharul si vanilia si se bate din nou pana se intareste.
Capsunile se paseaza cu o furculita si se adauga peste albusul batut spuma. Spuma de capsuni se amesteca cu un tel, prin rasturnare, de cateva ori, pentru a se omogeniza. Nu se amesteca folosind mixerul deoarece spuma de capsuni pierde aerul care o mentine pufoasa.
Spuma de capsuni se da la congelator si se orneaza inainte de servire cu felioare de capsuni, frisca, 1 frunza de menta.
Pofta buna!
Albusurile se bat spuma, separat se mixeaza capsunile cu zahar pudra.Se amesteca albusurile cu capsunile pana la omogenizare, se pune in cupe si se da la rece.Se poate servi asa sau cu frisca si ciocolata rasa deasupra.
Bati albusurile spuma( 2 linguri zahar pentru un albus si cateva picaturi de zeama de lamaie)Zdrobesti fructele, le adaugi in spuma, dai la frigider dupa care ai un desert delicios