Se pun la fiert radacinoasele (morcov, patrunjel radacina, telina, ceapa, 2 catei de usturoi) in apa rece, in care ai pus sare, dupa cca 15 de minute dupa ce au inceput sa fiarba, se adauga 2 linguri de orez si se lasa sa fiarba supa in continuare. Cand orezul este aproape fiert, se adauga sucul de rosii ori rosiile, care au fost oparite si li s-a scos coaja si sunt taiate feliute.
Se mai lasa sa fiarba cca 5 minute, se stinge focul si se pune patrunjel verde tocat si poti sa dregi supa cu galbenus de ou si smantana.
In loc de orez se pot face si galuste de gris ori de faina sau se poate servi supa cu crutoane de paine.
Eu pun 2 morcovi, un patrunjel, o bucata de telina, o ceapa mai mare si cca 3 litri de apa, depinde cat vrei sa fie de concentrata supa, iar suc de rosii pun cca 1 litru ori, cam 1 kg de rosii, daca este vara, cand sunt rosii proaspete.
Pofta buna!
Buna!
SUPA DE ROSII SI DOVLECEI
1L suc de rosii, 2 dovlecei taiati cubulete, 4 cartofi, 2 cepe mici, 3 catei de usturoi, 1/2 de ceasca de ulei, 1 lingurita de zahar, sare, piper, 2 foi de dafin.
Intr-o oala, calesti ceapa tocata marunt, adaugi dovleceii, cartofii taiati cubulete dupa putin timp.
Dupa ce au fiert, pui sucul de rosii.Lasi sa fiarba 10 minute, dupa care adaugi 1, 5 l apa, piper, sare, zahar, usturoi taiat marunt, foile de dafin.Acoperi oala si o lasi la fiert.Scoti foile de dafin si pasezi legumele, adaugi patrunjelul si poti servi cu CRUTOANE(Cubulete de paine prajite in ulei).
Pofta mare!
Te pup!
Http://www.retetecalamama.ro/retete-culinare/supe-ciorbe/supa-de-rosii.html
asta? ai si imagini.
spor! :D
Mulţumesc mult
Ma bucur ca am putut ajuta
anonim_4396 întreabă:
anonim_4396 întreabă:
anonim_4396 întreabă: