Se poate si varianta urmatoare
4 cepe potrivite
1 morcov
1 kg vinete
1/2 kg rosii
5-6 catei de usturoi
ulei de masline pentru prajeli
sare, piper, boia dulce, marar, patrunjel
Se curata vinetele se taie cubulete, se presara sare pe deasupra si se lasa intr-o strecuratoare.
Se curata ceapa si se taie marunt si se pune la calit in uleiul de masline. Se adauga morcovi taiati cubulete si vinetele clatite intr-un jet de apa.
Intre timp se decojesc rosiile si se taie tot cubulete si se adauga peste celelalte ingrediente.
Se adauga usturoiul taiat feliute si condimentele. La sfarsit se adauga mararul si patrunjelul tocate marunt.
Pofta mare!
PS. Mai incearca si Vinete la cuptor - http://www.gustos.ro/retete-culinare/retete-de-post/vinete-la-cuptor-4.html
Se coc vinetele si ardei (daca iti plac) dupa care se decojesc si se toaca marunt.Intr-o tigaie se pune ulei, cand acesta este incins se caleste o ceapa tocata marunt dupa care se adauga vinetele si ardeii.Se calesc circa 30 minute amestecand sa nu se prinda. Se adauga sare, piper dupa gust. Pofta buna!