Tort "Padurea Neagra"
Ingrediente reteta
Blat: 100 gr. ciocolata amaruie, 120 gr. unt, 120 gr. zahar, 1 plic zahar vanilinat, 4 oua, 4 linguri lapte, 80 gr. faina, 80 gr. amidon, 80 gr. nuci macinate, 3 lingurite praf de copt, 8 linguri de visinata: Crema si ornat:2borcane visine din compot(de cate 770ml.), 2linguri amidon, 5linguri zahar, 800ml.frisca, 3 plicuri praf intaritor de frisca, 200g.ciocolata amaruie;
Mod de preparare (timp estimat: 50 min, complexitate: medie)
se incinge cuptorul la 180 grade C. Se unge o forma cu unt (26cm. diametru).
Se toaca ciocolata pentru blat si se aseaza intr-un castron de metal - se lasa sa se topeasca in bain-marie.
Se prepara blatul: se bate untul cu zahar pana ce acesta din urma se dizolva, se adauga zaharul vanilinat, se inglobeaza pe rand ouale, apoi ciocolata topita, laptele si in final faina amestecata cu amidon, praf de copt si nuci.
Aluatul se aseaza in forma unsa si se niveleaza; se coace in mijlocul aragazului 30-40 min. Se scoate si se lasa sa se racoreasca.
Se scoate blatul din forma, se aseaza pe un platou de tort si se taie pe 3 niveluri, cu ajutorul unui cutit ascutit. Se aseaza fiecare nivel de blat pe cate un platou sau gratar de bucatarie.
Blatul inferior se insiropeaza cu 2 linguri de visinata, celelalte cu cate 3 linguri de visinata. Se scurg visinele din compot si se pastreaza 400 ml. suc; se masoara 300ml. In 6 linguri de suc se dizolva amidonul. Restul pana la 300 ml. se da in fiert cu 2 linguri zahar; se adauga amidonul dizolvat, se da in clocot si se inglobeaza visinele.
Se aseaza pe blat compozitia de visine (1/2 din compozitie). Se bat 500 ml. frisca cu 2 plicuri de praf intaritor de frisca si 2 linguri de zahar. Se acopera stratul de visine cu 1/2 din cantitatea de frisca.
Se aseaza deasupra al doilea blat, restul de frisca, apoi restul de visine si in cele din urma se acopera cu al treilea blat. Se da totul la frigider.
Se bat 100 ml. frisca cu 1 plic intaritor de frisca si 1 lingura de zahar. Se acopera tortul cu aceasta compozitie si se fasoneaza.
Se topeste ciocolata si se toarna pe o placa de marmura, in strat subtire. Se lasa sa se usuce si se rade cu spatula. Tortul se decoreaza cu fulgii de ciocolata, rozete de frisca si visine.
Reteta de Padurea Neagra: pentru blat ai nevoie de 6 oua care se separa, 250 gr. Zahar, 200 gr. Faina, 1 plic Praf de copt, 50 gr. Cacao. Galbenusurile se amesteca cu zaharul si 6 linguri de apa, pana ce se topeste zaharul. Albusurile se bat spuma, dupa care se amesteca cu galbenusurile. Faina se amesteca cu praful de copt si cacaoa si se toarna peste compozitie, dar cernute, adica cu o sita(speciala pentru. faina la prajituri) si pe rand, nu dintr-o data. Compozitia se pune intr-o tava de 26 cm in care se pune hartie pentru. prajitura si se da la cuptor la 180? C pentru. ca. 50 minute. Dupa ce e gata, se scoate din cuptor se lasa putin sa se raceasca in tava dupa care se desface tava, de ramele laterale si ramane doar blatul pe fundul tavii. Pentru umplutura ai nevoie de : 1 borcan de 750 gr. de compot de visine fara samburi, 80 gr. Zahar, 2 Gelatine, 6 - 9 linguri visinata, 800-1000 gr. smantana pentru. frisca, 4 plicuri intaritor de frisca, 12-16 (pentru decoratie). se scurge sucul de la compotul de visine, se pastreaza 12-16 visine pentru. a fi puse pe tort la sfarsit. Sucul de la visine se amesteca cu gelatina(Tortenguss) si se pune la fiert(gelatina se face dupa instructiiunile de pe plic; de asemenea, gelatina e aceea care se face pentru. torturile cu fructe). Cand gelatina incepe sa se ingroase si e aproape gata, se adauga restul de visine si se pune la racit.Intre timp se bate frisca cu 80 gr. Zahar si cele 4 plicuri de intaritor si se pune la frigider pentru. a se intari.
Se lasa blatul sa se raceasca complet si se taie de doua ori( eu l-am taiat de 3 ori) si am insiropat fiecare blat cu 3 Linguri visinata(cine vrea poate sa puna si mai mult, dupa preferinta fiecaruia ). Primul blat de tort( ultimul de jos) se insiropeaza cu 3 linguri de visinata, se adauga o jumatate din compozitia de gelatina cu visine, se intinde, dupa care se pune si un strat de frisca deasupra. Urmatorul blat de tort pe pune peste primul, se insiropeaza din nou cu 3 linguri de visinata, dupa care se pune restul de la gelatina cu visine+ un strat de frisca. Ultimul blat se insiropeaza de asemenea cu 3 linguri de visinata, dupa care se pune un strat de frisca deasupra, dupa care se incepe cu ornarea tortului pe exterior cu restul de la frisca, cele 12-16 visine si ciocolata razuita.
Uite asa : http://www.vulpeabucatar.com/......index.html
mi se face pooftaaa :X:X :))
Tort "Padurea Neagra"
Ingrediente reteta
Blat: 100 gr. ciocolata amaruie, 120 gr. unt, 120 gr. zahar, 1 plic zahar vanilinat, 4 oua, 4 linguri lapte, 80 gr. faina, 80 gr. amidon, 80 gr. nuci macinate, 3 lingurite praf de copt, 8 linguri de visinata: Crema si ornat:2borcane visine din compot(de cate 770ml.),2linguri amidon, 5linguri zahar, 800ml.frisca, 3 plicuri praf intaritor de frisca, 200g.ciocolata amaruie;
Mod de preparare (timp estimat: 50 min, complexitate: medie)
se incinge cuptorul la 180 grade C. Se unge o forma cu unt (26cm. diametru).
Se toaca ciocolata pentru blat si se aseaza intr-un castron de metal - se lasa sa se topeasca in bain-marie.
Se prepara blatul: se bate untul cu zahar pana ce acesta din urma se dizolva, se adauga zaharul vanilinat, se inglobeaza pe rand ouale, apoi ciocolata topita, laptele si in final faina amestecata cu amidon, praf de copt si nuci.
Aluatul se aseaza in forma unsa si se niveleaza; se coace in mijlocul aragazului 30-40 min. Se scoate si se lasa sa se racoreasca.
Se scoate blatul din forma, se aseaza pe un platou de tort si se taie pe 3 niveluri, cu ajutorul unui cutit ascutit. Se aseaza fiecare nivel de blat pe cate un platou sau gratar de bucatarie.
Blatul inferior se insiropeaza cu 2 linguri de visinata, celelalte cu cate 3 linguri de visinata. Se scurg visinele din compot si se pastreaza 400 ml. suc; se masoara 300ml. In 6 linguri de suc se dizolva amidonul. Restul pana la 300 ml. se da in fiert cu 2 linguri zahar; se adauga amidonul dizolvat, se da in clocot si se inglobeaza visinele.
Se aseaza pe blat compozitia de visine (1/2 din compozitie). Se bat 500 ml. frisca cu 2 plicuri de praf intaritor de frisca si 2 linguri de zahar. Se acopera stratul de visine cu 1/2 din cantitatea de frisca.
Se aseaza deasupra al doilea blat, restul de frisca, apoi restul de visine si in cele din urma se acopera cu al treilea blat. Se da totul la frigider.
Se bat 100 ml. frisca cu 1 plic intaritor de frisca si 1 lingura de zahar. Se acopera tortul cu aceasta compozitie si se fasoneaza.
Se topeste ciocolata si se toarna pe o placa de marmura, in strat subtire. Se lasa sa se usuce si se rade cu spatula. Tortul se decoreaza cu fulgii de ciocolata, rozete de frisca si visine.
Tort de ciocolata Padurea Neagra
Ingrediente: 500 g amestec de fulgi de ciocolata (simpla, amaruie), 1 1/3 cani de apa, 1/2 cana ulei, 3 oua, un pachet de forme din ciocolata alba si neagra pentru ornat, 250 ml frisca batuta, 500 g dulceata de cirese (cu cirese intregi), unt si faina pentru tapetarea formei de copt
Timp de preparare: 40 minute modul de preparare aici: http://retete.onmysite.ro/prajituri/tort-de-ciocolata-padurea-neagra/