Buna
Merele bucatalite se amesteca cu zahar si se tine la macerat cel putin o luna jumate.
Dupa ce au fermentat, adica sunt macerate, poti face tuica.
O seara buna
SALUT merele se amesteca cu apa si zahar, la un butoi de 240 kg se pun 10 kg de zahar dizolvat in 3-4 galeti de apa, merele se lasa la fermentat 3-4 saptamini
Salut,
Nu exista un numar de zile stas in care merele fermenteaza, are legatura cu temperatura de afara si cu cat zahar ai adaugat. Lasa sa fermenteze pana cand se opreste din fermentat. Spor la treaba si sa spui cum ti-a iesit! :)
Citeste cu atentie aici:
http://jocmetin2.blogspot.ro/2014/11/tuica-de-casa.html
Bună!
NU există un nr exact de zile în care borhotul trebuie să stea până la fermentare completă!
Depinde de cât de coapte sunt fructele, de locul şi vasul în care sunt puse la fermentat, preferabil să fie zdrobite/măcinate deoarece fermentează mai repede, etc.
Vezi alte detalii la linkul :
http://www.mihaelaivan.ro/oameni-frumosi/despre-cum-se-face-tuica-aia-buna/
http://arta-culinara-romaneasca.blogspot.ro/......-casa.html
De precizat că, la noi în Ardeal, NU se adaugă apă şi/sau zahăr la fermentare!
Se lasă la fermentare NATURALĂ, fără a se adăuga drojdie ( în alte zone adaugă şi aşa ceva )!
Toate cele bune!
Nu este un timp anume pentru destilare.De obicei 14...20 zile.Se incearca cu un chibrit aprins care se apropie de borhot. Daca chibritul arde se poate destila. daca se stinge mai trebuie lasat la fermentat.
Fatamuntilor întreabă: