Pufos? Cat de pufos? Eu fac blatul de pizza din 250 ml de lapte cald, drojdie (cum se zice in popor "cat o nuca"), 1 ou, sare evident, faina cat cuprinde un aluat pana ajunge la consistenta aluatului de gogosi si ulei la framantat.
Aluatul de pizza trebuie facut doar din faina, apa, drojdie si un pic de sare, asta e reteta originala de la mama ei, acum depinde fiecare a modificat-o si a facut-o dupa gustul lor; apoi aluatul de pizza trebuie sa fie intins foarte subtire, asadar nu stiu cat de pufos ar putea iesi daca respecti aceste doua reguli ale pizzei originale.
150 ml apa calda
1/2 lingurita zahar tos
1 lingurita drojdie uscata
250 g faina
3 linguri ulei de masline
1 lingurita sare
Mod de preparare
Se pune intr-un castronel drojdia amestecata cu 1 lingura de faina, 3-4 linguri de apa calda si zahar pana se face ca o pasta, se acopera si se lasa pana se se umfla si face spuma;
Intr-un castron se pune faina, in mijlocul ei se toarna amestecul de drojdie, uleiul, sarea si se amesteca, pentru a forma un aluat moale si elastic, daca trebuie se adauga si restul de apa;
Se framanta bine, se lasa deoparte acoperit, sa dospeasca marindu-si volumul;
Se poate lasa si la frigider de pe o zi pe alta;
Cand vrem sa preparam pizza, intindem o foaie de marimea si forma dorita, pe care o punem intr-o forma unsa.
Ciudat...lumea cauta blat subtire si crocant, copt in cuptor cu lemne... tu de ce ai vrea un blat pufos ca o gogoasa!? aia nu e pizza
Am gasit pe net o reteta de blat super pufos: http://gospodini.blogspot.com/2010/06/pizza-cu-blat-super-pufos.html
anonim_4396 întreabă: