10 oua, 2 cani de zahar, 2 cani si jumatate de faina, 10 linguri de apa, 1 plic praf de copt, 1 praf de sare, miroase.separam albusurile de galbenusuri, in galbenusuri se pune 1 cana de zahar, 10 linguri de apa, 1 praf de sare si se mesteca cu lingura de lemn pana se topeste zaharul si se face ca o spuma.albusurile se bat separat pana se face spuma tare apoi punem si cealalta cana de zahar si batem continu pana se topeste zaharul. apoi amestecam albusurile cu galbenusurile, faina amestecata cu praful de copt si o cernem cand o punem in albus punem concomitent o lingura de faina si una de albus, mestecam o lingura de faina si una de albus, mestecam de jos in sus apoi il punem la cuptor. Se tine 5 munute la foc mare, apoi 30 de minute la foc potrivit.
6 oua, 6 linguri de apa, 12 linguri de zahar si 12 linguri de faina se pune si un praf de copt. Cuptorul trebuie sa il incalzesti inainte cu 10 min. Crema e simplu o cumperi de dr. Oetker care se prepara f. repede si simplu iar cu fructele te descurci. Poti face din cate oua vrei dar nu uita sa pui apa cate oua pui iar faina si zahar dublu. Sa-mi spui daca ti-a iesit pentru. ca tot asa il fac eu si fac destul de des tort.
Natalia, uite o reteta sigura de blat. Simpla si poti sa umpli blatul cu ce vrei tu:
5 oua (separate)+ 1 lingura de apa
- 6 linguri de zahar
- 6 linguri (cu virf) de faina
- 1 lingurita de praf de copt
Mai intai pun cele 5 galbenusuri + 1 lingura de apa si le bat in mixer foarte bine cu cele 6 linguri de zahar. Se adauga faina si praful de copt (cate o lingura odata). Aluatul rezultat trebuie sa fie destul de gros, dar nu ca un aluat de framintat totusi. Intre timp se bat albusurile spuma. Pun jumatate din spuma peste aluatul de faina si amestec cu miscari verticale (de sus in jos), CU MINA, NU cu mixerul... deci miscari gentile, line, apoi adaug cealalata jumatate de spuma. Aluatul se pune intr-o forma de copt tapetata cu hartie de copt si se coace in cuptorul dinainte incalzit. Se incearca daca este copt cu scobitoarea. Succes...sunt sigura ca iti va reusi!
Cel mai simplu... 6 oua, 6 linguri de apa, 8 linguri de zahar, 8 linguri de faina si un praf de copt. alegi 2 boluri unu mai mik pentru galbenus altul pentru albus, separi albusul de galbenus. la galbenus pui zaharul si praful de copt amesteci bine apoi adaugi si apa si mai amesteci un pic pana se topeste bine. apoi iei albusul il bati bine adaugi alestecul de galbenus si faina amesteci bine si il pui la copt aproximativ 20 de min intr-o tava de aproximativ 25 cm si gata blatul pentru un tort cu crama vanilie si fructe. am facut chiar azi:X bafta