Iti dau cea mai rapida si mai usoara reteta de chec: chec in cana la microunde... Prajitura buna-buna in doar 3 minute...
"Ingrediente pentru doua cani (de ceai) de prajitura
- 8 linguri rase de faina
- 8 linguri rase de zahar
- 2 linguri de cacao neagra
- cate 1/2 lingurita de praf de copt pentru fiecare cana
- 2 oua
- 6 linguri de lapte
- 6 linguri de ulei
- 2 cani goale de ceai
In fiecare cana puneti 4 linguri (rase) de faina, 1 lingura de cacao, 4 linguri de zahar (la fel de rase) si cate 1/2 lingurita de praf de copt.
Amestecati cu vigoare ingredientele uscate.
Adaugati oul (cate unul la fiecare cana)
Amestecati din nou, pana cand intreaga compozitie s-a omogenizat, adaugati apoi 3 linguri de ulei si 3 linguri de lapte, amestecati din nou – si gata!
Cana merge la cuptorul cu microunde setat la 850 de wati ( merge si la 700 de wati ) pentru exact 4 minute.
Dupa trecerea timpului regulamentar nu se mai admite nici o prelungire, extragem cana cu grija, ca e fierbinte, si o introducem pe urmatoarea, pregatita la fel.
O lasam sa se raceasca 1-2 minute si extragem checul din cana (iese foarte usor, treceti doar o lama de cutit de jur imprejur)
Se poate taia felii, pudra cu zahar praf, unge cu gem sau nutella, etc."
sau, chec "traditional" :
Ingrediente pentru o portie (te sfatuiesc sa dublezi, ca sa iti iasa 2 tavi de chec ):
- 2 oua
- 1 cana zahar
- 1/2 cana lapte
- 1/2 cana ulei
- 2 cani faina
- 1 plic praf de copt (10 g.)
- 2, 3 linguri cacao, pentru efectul marmorat
Mod de preparare:
Ingredientele (am folosit acelasi tip de cana pentru a masura ingred.)
Se sparg ouale, intregi si se adauga zaharul.
Se mixeaza putin.
Se adauga laptele si uleiul (eu le-am pus pe amandoua deodata) si faina cu praful de copt, cernute.
Se toarna apoi aluatul in forma de chec, lasand putin aluat deoparte pentru a-l amesteca cu cacao ( doua, trei linguri).
Compozitia de cacao se toarna in mijloc.
Se dau formele la cuptor pentru cca. 35-40 de minute ( faceti testul cu scobitoarea)
Se tin primele 15-20 de minute la foc mai tare: 180 grade C, dupa care se reduce focul la 170 grade C (foc potrivit)
Se pudreaza cu zahar praf, se feliaza si se serveste cu pofta
DaciaRomania întreabă: