| AlicePotato a întrebat:

Cum se face un sos de branza pentru nachos delicios?

Răspuns Câştigător
| Afdsa a răspuns:

"Se face un 'Sos Alb Clasic' din 25 g unt, 25 g faină (o lingură mare cu vârf ), 200 ml lapte (un pahar), sare, piper (de preferinţă alb) la care se adaugă 50 - 100 g brânză rasă Cheddar, sau 4 linguri parmezan proaspăt ras.Preparăm 'sosul alb clasic' astfel: Se topeşte untul, apoi se adaugă faină şi se prăjeste uşor, amestecând continuu, pâna se dezlipeşte de marginea tigăii. Se adaugă gradat laptele, amestecând bine pentru a elimina cocoloaşele de făină. Dupa ce aţi incorporat tot laptele se amestecă bine cu telul până ce sosul se leagă şi devine omogen. Apoi se mai fierbe la foc mic 2 min, amestecând. Adăugaţi sare şi piper după gust. Se amestecă sosul fierbinte cu brânză şi se omogenizează bine".
Este asemănător sosului de brânză pentru nachos. Poftă bună big grin!

5 răspunsuri:
| jamesbond531 a răspuns:

Nu se face ci se cumpara la fel ca sosul salsa(rosu) si apreciez ca iti place nachos. ce varta ai by the way?

| QueenofLove a răspuns:

Buna.
Incerca-l pe asta sper sa-ti placa:
Se face un `Sos Alb Clasic` din 25 g unt, 25 g faina ( o lingura mare cu varf ), 200 ml lapte ( un pahar ), sare, piper (de preferinta alb) la care se adauga 50 - 100 g branza rasa Cheddar,
sau 4 linguri parmezan proaspat ras. Preparam "sosul alb clasic" astfel: Se topeste untul, apoi se adauga faina si se prajeste usor, amestecand continuu, pana se dezlipeste de marginea tigaii. Se adauga gradat laptele, amestecand bine pentru a elimina cocoloasele. Dupa ce ati incorporat tot laptele se amesteca bine cu telul pana ce sosul se leaga si devine omogen. Apoi se mai fierbe la foc mic 2 min, amestecand. Adaugati sare si piper dupa gust. Se amesteca sosul fierbinte cu branza si se omogenizeaza bine

| MariusB12 a răspuns:

Se cumpără de la magazin gata făcut?laughing Întotdeauna varianta cea mai simplă.

| nini128 a răspuns:

Se face un `Sos Alb Clasic` din 25 g unt, 25 g faina ( o lingura mare cu varf ), 200 ml lapte ( un pahar ), sare, piper (de preferinta alb) la care se adauga 50 - 100 g branza rasa Cheddar,
sau 4 linguri parmezan proaspat ras. Preparam "sosul alb clasic" astfel: Se topeste untul , apoi se adauga faina si se prajeste usor, amestecand continuu, pana se dezlipeste de marginea tigaii. Se adauga gradat laptele, amestecand bine pentru a elimina cocoloasele. Dupa ce ati incorporat tot laptele se amesteca bine cu telul pana ce sosul se leaga si devine omogen. Apoi se mai fierbe la foc mic 2 min, amestecand. Adaugati sare si piper dupa gust. Se amesteca sosul fierbinte cu branza si se omogenizeaza bine.

| Matara_Mirela_1969 a răspuns:

Buna! tot ce ti s-a raspuns e gresit. reteta pentru. sosul acela e de fapt bechamel fara ou. incearca cu branza topita ce fel vrei simpla, adauga boia dulce si iute si putin lapte totul la foc mic. sper sa-ti placa. pofta buna!

Întrebări similare