Nu ai neaparat nevoie de aparat
il poti stoarce pur si simplu si apoi sa strecori cu o strecuratoare daca nu vrei sa mai ramana pulpa(bucatele mici din pepene)
o prietena taia miezul bucatele il punea intr o strecuratoare si apoi apasa cu un pahar(sau orice alceva, o lingura poate)pana se scurgea tot sucul din bucatile de pepene.
mie mi se pare o metoda la indemana oricui
succes:X
Poti face si la storcator sau la aparatul ala care scoate sucul impreuna cu pulpa fructului, tot uit cum ii spune, sau poti sa faci asta si cu o presa din aia cu care se fac cartofii piure. In oricare caz, pui numai miezul rosu in aparat.
Tot la fel de bine se poate folosi masina de tocat carne cu aparatul ala pentru bulion, daca stii la ce ma refer? Si in functie de ce aparat folosesti, la unele este recomandabil sa indepartezi samburii din pulpa fructului pe cand la altele nu este nicio problema.