Blatul:
8oua
150g zahar
300 g faina
1 praf de copt
vanilie.
-Se separa ouale.
-Galbenusurile se mixeaza cu putina sare pana se albesc.
-Albusurile se mixeaza si ele cu zaharul pana rezulta o bezea.
-Se adauga galbenusurile peste bezea, amestecandu-se cu grija cu o lingura de lemn.
-Apoi se adauga si faina amestecata cu praful de copt.Se toarna in tava unsa cu unt si tapetata cu faina.
-Se coace la 180 grade.Eu am facut proba cu scobitoare sa vad cand este gata caci sincera sa fiu,nu mai stiu exact cat timp a stat in cuptor.
-Dupa ce il scoatem din cuptor,il lasam sa se mai raceasca pe un gratar apoi il taiem in doua si fiecare foaie, la randul ei o insiropam cu un sirop facut din apa si zahar, plus esente.
-Crema este facuta dupa reteta de aici http://meosiris.blogspot.com/......fecta.html
-Luam prima foaie insiropata si deasupra intindem 1/2 din crema.Asezam cea de a doua foaie peste crema, o insiropam si punem si restul de crema.
-Se taie 500 g capsuni in jumatati si se asaza peste ultimul strat de crema, in forma de floare le-am asezat eu...
...iar peste capsuni se toarna un jeleu facut dupa instructiunile de pe plic.
Combini elementele esentiale pentru tort, adaugi putina dragoste si il oferi familiei care va zice ca e delicios indiferent de ce mutatie va iesi.
kissmypixles întreabă:
LisaJulie întreabă: