Terrine din ficat de pui si aspic de coacaze
Ingrediente reteta
400gr ficat de pui, 150gr ceapa, 1 catel usturoi, 150gr unt, piper negru, 2cl vin alb, sare, 3 foi gelatina rosie, 225gr jeleu de coacaze, 1 salata mica rosie, 1 lingura otet, 6-7 linguri ulei, 50gr ciuperci, 1 lingura patrunjel tocat, 30gr alune.
Mod de preparare (timp estimat: 30 min, complexitate: redusa)
Ceapa si usturoiul se taie foarte marunt. Ficatul se prajeste bine in 50gr unt apoi se scoate si se lasa la racit. In untul din tigaie se calesc usturoiul si ceapa.
Se ia o forma dreptunghiulara si se unge cu ceva unt, iar untul ramas se freaca bine cu un mixer. Ficatul de pui si ceapa se fac piure apoi se amesteca cu untul si se adauga sare si piper. Se pune aceasta compozitie in forma unsa. Se acopera cu folie apoi se pune 24 ore la rece.
Gelatina se inmoaie in apa rece. Jeleul se incalzeste pana s-a topit apoi se adauga gelatina dupa care se ia de pe foc. A doua zi se spala bine salata si se taie bucati, se scoate ficatul din forma si se taie felii. Se aranjeaza pe farfurii ficatul si aspicul.
Se face o Vinaigrette din ulei, vin, otet, sare si piper cu care se tropeste salata. Ciupercile fierte se taie felii si se stropesc cu Vinaigrette, se aranjeaza totul pe farfurii si se poate servi alaturi de cativa samburi de pin.
Mai exact la ce te referi? Ca sincer nu am auzit de cuvintul acesta si cred ca e scris gresit.Mai scrie-l o data.
Salsa vinaigrette: 2-3 linguri de ulei (de masline ar fi cel mai indicat), o lingura de otet de vin, o lingurita de mustar, sare, piper. Se amesteca toate si se foloseste de obicei pentru salate crude, legume griliate sau fierte. Cine doreste mai poate adauga o jumatate lingurita de zahar, putin patrunjel, basilico, sau alte plante aromatice. Reteta de baza sint ingredientele dela inceput.