Pentru 1 l: 150 g zahar, 5 g scorţişoară, 5 g cuişoare, 1 l vin roşu. Intr-o cratita curata, in care nu se gateste, se pun zaharul, scortisoara si cuisoarele, peste acestea se toarna vinul si se amesteca. Se pune cratiţa pe foc, acoperita cu un capac si se tine numai pana cind da in clocot pentru ca bautura sa nu-si piarda din aroma. Se strecoara si se serveste in cani.
Poti adauga si putin piper negru macinat in toate retetele pe care le-ai primit deja
Vin rosu(negru de fapt ) scortisoara, de preferat baton, si pentru ca reteta sa detina acele "something" adauga rondele de mar si cateva stafide...
Fi atenta, dupa gust.
Se pune vin cu zahar la fiert, si cand vezi ca incepe sa dea faca bulburuci ca sa zic asa ( sa fiarba ) pui mar taiat in bucatele, si coaja de portocala, alaturi de scortisoara betze! Cel mai bun vin asta e.
E ceva ce imi place si mie, desi nu prea consum alcool...Se pune la fiert cu zahar, cuisoare, bucatele de mere si coji de portocala...iese ceva bun