Ingrediente:
5 kg visine, 2 kg zahar, 4 l votca.
Mod de preparare:
Se aleg visine bine coapte, se spala, se scurg si se pun intr-o damigeana, in straturi alternative cu zahar, avand grija ca ultimul strat sa fie de zahar.
Se leaga damigeana la gura cu un tifon impaturit in mai multe straturi si se pune la soare (balcon sau cerdac), pentru macerare, timp de cca 4 saptamini.
Cind s-au macerat bine visinele, formindu-se siropul, se adauga votca si se amesteca compozitia. Se astupa damigeana cu dop de pluta si se lasa la macerat timp de 2 - 3 saptamini, dupa care se strecoara si se pune in sticle.
La servire, se pot adauga in paharele si citeva visine.
5 kg.visine:se spala se scurg si se pun in straturi intr-o damigeana de sticla-in nici un caz plastic-de 8-10 kg.Primul strat sa fie de visine, iar ultimul de zahar. proportia este de 400 g zahar la 1kg visine deci 5 kg visine-2kg zahar. sepune damigeana la soare 4 saptamani pana -si lasa visinile tot sucul. apoi se umple cu vodca de 45 grade iar visinata va avea cam 26-28 grade. cine doreste sa fie visinata mai tare va pune 1-1jumatate alcool rafinat. pentru o savoare mai placuta se pot punr in damigeana cativa samburi de visine sfarimati. sa o consumati cu placere! c-tin rudeanu-ploiesti
anonim_4396 întreabă:
bradley15ani8luni întreabă:
LisaJulie întreabă: