Uite de multe ori eu adaug un varf de bicarbonat de sodiu sau mai pun o lingurita de inox in oala, cind fierbe carnea, astfel o fragezeste, sau la friptura o las de seara in condimente cu putin vin alb.
La fiert poti folosi un praf de bicarbonat.
Daca vrei sa faci carnea la tava sau prajita la tigaie trebuie sa o tii la fandazat cu bait.
Pentru gratar trebuie sa bati fleicile cu ciocanul special si sa stropesti carnea din cand in cand cu bere daca vrei sa fie frageda.
Depinde pentru ce anume vrei sa o fragezesti
eu de exemplu daca vreau sa fac un gratar, o las de seara cu sare, ulei, cateva picaturi de lamaie si putin usturoi peste noapte la frigider - dupa ce ai amestecat bine carnea cu ingredientele mentionate
La supa un varf cutit de bicarbonat
la fel si la tocana
la cuptor in functie de cantitatea de carne putina tuica sau palinca si acoprar cu capac sau folie de aluminu - nu-ti face griji se va evapora si nu-i vei simti gustul