| samerbelal a întrebat:

Cum se gatesc cartofii Parizieni?

2 răspunsuri:
| Gabystelistu95 a răspuns:

Cartofii spalati se introduc intr-o oala cu apa rece si sare si se fierb in coaja. Dupa ce au fiert, se scot din apa, se lasa sa se raceasca putin, se curata de coaja si se taie in felii. Ouale spala-te se fierb de consistenta tare (8-10 min). Se curata de coaja si se taie in felii.
Intr-o cratita se infierbanta unt sau margarina (50 g) si se inabusa faina care a fost dizolvata in putin lapte si se amesteca continuu pentru a se evita formarea de cocoloase. Se adauga restul de lapte si se continua fierberea pana ce se formeaza sosul. In vasul cu sos, se pun cartofii, smantana si sarea si se fierb impreuna. Jumatate din aceasta compozitie se trece intr-o tava care a fost unsa cu unt sau margarina (25 g). Deasupra compozitiei se aseaza feliile de oua, restul compozitiei de cartofi si unt, sau margarina (75g). Tava se introduce in cuptor, unde se lasa 15-20 minute la o temperatura moderata pentru gratinarea cartofilor.

| TipulVerde a răspuns:

Cu parizer! happy