Eu fac o supa din gutuia cruda sau din compot.
Ingrediente:
2 buc. gutui, 4-5 cuisoare, 1 galbenus, 1 zahar vanilat, smintina, zahar(eventual), sare.
Mod de preparare:
Se pun la fiert 2, 5 l apa cu putina sare, se curata si se taie feliute gutuile, se pun la fiert., se adauga si cuisoarele.
Dup a ce s-au fiert fructele se drege supa cu galbenus amestecat cu smintina si se adauga zaharul vanilat.Se poate amesteca linga galbenus si smantana si vreo doua linguri de praf de budinca de vanilie.
E delicioasa si place foarte mult copiilor.
Gutuie coapta cu orez
Timp de preparare:
50 min (complexitate redusa)
Ingrediente:
3 gutui, 3 linguri orez, 1-2 linguri zahar, 1/2 pahar stafide, 3 linguri unt topit, 1/2 pahar de nuca.
Mod de preparare:
Gutuiele se spala, se inlatura mijlocul de seminte.
Orezul se fierbe 15 min, Stafidele se acopera cu apa fierbinte si se tin 30 min, se trec prin strecuratoare.
Miezul de nuci se piseaza.
Se amesteca orezul, nucile, stafidele si zaharul. Cu acest amestec su umplu gutuiele. Se pun untr-o tava unsa cu unt si se coc in cuptor la un foc potrivit pana se rumenesc. Se servesc cu dulceata de visine sau coarne.
Pofta buna!
Prima oara pentru a gati gutui, trebuie sa le speli de puf, apoi le tai in cuburi (depinde de preferinte, poti sa le tai in lung, in cuburi mici sau mari ), apoi le pui in apa intr-o oala ca sa fiaba, cand sunt mai moi, pui zaharul si daca mai doresti sa pui si conservanti (depinde de preferinte).
Compot de gutui!
Mama imi facea gutui umplute cand eram mica... Aveau o savoare deosebita!