anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Cum se gatesc vrabioarele de vita la cuptor?

Răspuns Câştigător
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Eu am cumparat niste pungi pentru cuptor (gen Punga Magica dar fara chimicalele pe care le include ea).
Tai vrabioara in felii groase de doua degete, pun unt pe fiecare felie, curat ciupercute tip champinion, pun in punga ciupercile, sare, vreo 10 boabe de piper, apoi carnea unsa bine cu unt si data cu sare si o lingurita de curry (praf). Adaug o canita de apa, fac cateva gauri cu furculita la punga, o inchid ermetic si o pun in cuptorul incalzit, la foc moderat. O las cam doua ore, apoi tai punga si o desfac sa se rumeneasca carnea. O mai las cam 20 de minute si o servesc fierbinte. E extraordinara.

1 răspuns:
anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Vrabioare La Cuptor

Ingrediente
2 kg. vrabioare de vaca, 2 linguri untura, sare, piper

Preparare
Se desfac oasele, iar carnea se curata de vine fara sa i se strice forma. Se presara sare si piper. Friptura se pune intr-o tava si se unge cu untura pe toate partile. Se da la cuptor la foc iute, se intoarce o data sau de doua ori. Cind friptura este gata se scoate, se lasa sa se raceasca si apoi se taie in felii subtiri dupa nevoie.

Servire
Se serveste cu garnitura de cartofi si cu sos propriu bine strecurat

Durata
1 h