La fel cum procedezi si cu orezul obisnuit. Orezul basmati, e orez parfumat, e un orez foarte bun si e bine sa stim sa ii pastram calitatile. Se fierbe la fel ca si orice alt orez, la 1 masura de orez, 2 masuri de apa. Orezul dupa ce il cureti, daca este nevoie, il speli si il lasi in apa pentru aproximativ 20 de minute. il poti prepara foarte simplu cu cateva legume. Ceapa, morcov, mazare, ardei, porumb. Pe care le pui cu putin unt sau ulei de masline si cu 2 linguri de apa, la calit, cand ceapa devine sticloasa, se adauga orezul si apa si se condimenteaza. Il fierbi cum iti place, mai bine sau al dente. Cam asta e.
Deoarece orezul basmati are bobul mai subtire si mai lunguiet decar orezul obisnuit se foloseste o parte orez si 1.5 parte apa rece. orezul se spala inainte si se pune intr-un vas cu apa si sare, se acopera cu capac si se fierbe la foc mic pana cand orezul a inghitit toata apa. Atentie! orezul basmati nu se amesteca niciodata in timpul fierberii, trebuie sa ramana pufos dar in acelasi timp un pic crocant "al dente" in mijloc
Ingrediente (a se vedea de nutriţie)
400ml (14 fl oz) de apă
200g (7 oz) de orez Basmati
50g (2 oz) mazăre congelată gradina
1 lingurita seminte de chimen
retete similare
Jeera Fried Rice
Jeera Rice
Impodobita pilaf de orez
Negru Bean si salata de orez brun
Budinca de orez şi stafide Mic dejun
Mai multe ▼
Aloo jeera
Punjabi de patlagea vanata - Bhurtha
Ananas indian, var şi supă de Ghimbir
Orez mexican
Bangan ca Bhurta (indian de patlagea vanata)
▲ mai puţin
Pregătirea metodă
1. Într-o cratiţă, se combină cu apă şi orez, şi se aduce la fierbere. Se amestecă bine, se reduce de căldură, se acoperă şi se fierbe timp de 20 de minute.
2. Cand orezul este fiert, se amestecă în mazăre şi chimen. Acoperă şi se lasă timp de 5 minute.
www.azadtraders.org
Sfat:
Pentru orez Pakistan autentic stil, se spală orezul înainte de gătire pentru a scăpa de unele de
LisaJulie întreabă: