Eu am facut reteta a doua. Foarte buna.
http://www.culinar.ro/......paella.htm
http://www.culinar.ro/......de-pui.htm
Ingrediente paella:
1 kg piept de pui dezosat, taiat fasii
400 g creveti curatati
3 ardei grasi taiati julien
1 conserva de 200 g cu rosii in bulion
1/2 pahar supa de pui
3-4 pahare orez
1 ceapa tocata
3 catei de usturoi, taiati marunt
50 - 70 ml ulei de masline
1 lingurita zahar, sare, optional: piper alb, un varf lingurita sofran, patrunjel verde tocat
Modul de preparare a retetei:
Intr-o cratita mai mare se incinge uleiul de masline, se caleste ceapa, usturoiul si patrunjelul. Se adauga sofranul, supa de pui, ardeii grasi, pieptul de pui. Se amesteca pana cand carnea de pui s-a albit. Se toarna sucul de rosii, rosiile se taie cu cutitul si se adauga la paella, sau se pune toata conserva si se sfarama rosiile cu paleta cu care amestecam. Adaugam orezul, 1 lingurita de zahar si apa (cam de doua ori cantitatea de orez) si se lasa sa fiarba, amestecand, pana cand orezul este pe jumatate fiert. Se adauga la paella crevetii curatati, se sareaza, se pipereaza si se lasa pe foc pana cand crevetii si orezul sunt complet fierte. Daca paella pare prea uscata (orezul nu s-a umflat suficient), se mai adauga apa fiarta sau supa de pui, daca este prea zemoasa se poate baga un pic la cuptor. In mod traditional, paella trebuie sa aiba orezul de la fundul cratitei caramelizat. Puteti face aceasta fara a distruge emailul cratitelor, punand portiile de paella intr-o tigaie si lasand-o la foc mare, pana se aude sfaraitul orezului de la fundul tigaii. Paella se lasa sa se odihneasca 5 minute, apoi se serveste
eu am mancat paella cu fructe de mare (http://www.retete-bune.com/r13485-paella-de-marisco-de-fructe-de-mare.htm). Super buna!
Reteta de paella dar nu cu fructe de mare; ingrediente; 6 buc. de aripi de pui, 6 buc. de coaste de porc marimea de 2 degete 1 ardei rosu.4 catei de usturoi, 2 cani orez.2 rosii mai mari, sare piper alb, colorant galben alimentar, si 4 cani cu supa adica la o cana de orez se pune 2 de apa.cum se prepara se pune intr-o cratita cam 100 ml ulei se prajesc buc. de ardei, cateii de usuroi, dupa care se scot pe un platou.se pun aripile de pui si coastele de porc tot in aceea cratita la prajit.Se lasa pana se rumenec, dupa care se pun rosiile razuite se mai dinstuie putin si se adauga orezul si supa de pui bineinteles, sare piper si putin col. alimentar
Poti merge din nou in concediu si poti intreba. Sunt singura ca nu te-ar deranja.
Pai, e ca un fel de risotto in care poti sa pui cam ce vrei tu. Si eu am mancat in concediu in Spania asa ceva si fost foarte bun dar e simplu pentru ca faci orez, pui legume si peste fructe de mare, peste sau carne si e gata. Da, softanul e foarte important, pune sofran.
AlexIf întreabă:
anonim_4396 întreabă: