Fierbi un sirop din apa si zahar si apoi il torni putin cate putin cu o lingurita peste blat, dupa ce s-a racit.
Poti folosi siropul din compot. Sau zahar ars - faci un sirop din apa zahar, coaja de lamaie, de portocala si vanilie, lasi sa raceasca si insiropezi blatul, insa nu prea mult ca o sa se rupa. Sau faci o cafea tare cu vanilie. Un alt sirop ar fi cel din coaja de lamaie, scortisoara si coaja de portocale, este foarte bun siropul. Eu l-am folosit la Tiramisu pe cel de cafea.
Incalzesti cam o cana de lapte si pui vreo 3-4 linguri de zahar. dupa ce se raceste il poti insiropa. spor la gatit:*.
Cel mai simplu apa amestecata cu zahar. simpla, nefiarta... poti amesteca si puna esenta de vanilie
Pui intr-un vas, pe aragaz, zahar si apa, amesteci continuu si le lasi pana zaharul se dizolva de tot.Acesta este siropul. Apoi, cu o lingura, pui incet peste blat, dupa plac. Daca iti place mai insiropat, pui mai mult, daca nu, pui mai putin.
pickle întreabă: