Ehee, eu o marinez in iaurt gras si zeama de lamaie, cu multe mirodenii (pe care le amestec eu, nu folosesc plicuri cu de toate).
Pui carnea in nebunia asta si o lasi cel putin 2 ore la rece ( recomand sa o lasi peste noapte Daca imi spui la ce tip de carne te referi iti pot face o reteta de marinata, asa cum imi place mie
Poti marina carnea foarte usor!
Depinde ce carne ai, pui/porc.
Pune condimente pe ea, si las-o la frigider 30 minute.
Dupa accea poti sa o prepare
Foarte usor!
Succes!
Carne de pui. Mustar, ceapa tocata julien, ulei, condimente (nu va zgarciti la mustar). nu este nevoie sa luati fiecare bucata de carne in parte s-o condimentati.
Carnea de oaie : Zeama de lamaie este obligatorie. Se stropeste carnea cu zeama de lamaie, se condimentea fiecare bucata in parte cu : sare, piper, boia de ardei(la alegere), cimbru. Se aseaza totul in ceva etans si se da la rece. Poate sta la rece mult timp(1 saptamana ), cei care au posibilitatea o pot afuma.(sfat : nu folositi lamaia la carnea de miel decat daca nu va prea incanta aceasta, motivul fiind ca lamaia taia foarte mult mirosul de oaie in schimb ce-a mai mirositoare oaie o aduceti la standul de mielusel cu lamaie )))) )
Carne de vitel; ( Nu stiu, nu servesc
Carne de porc: Eu folosesc doar sare si piper.
Poti gasi sfaturi culinare despre carne si aici http://www.vreaureteta.ro/retete-culinare/sfaturi-culinare/