Se poate marina fie la rece fie la cald.
Marinare la cald
Se curata pestele, se spala, se taie felii, si se lasa sa traga putina sare. Dupa gust poti presara si un praf de piper pe peste. Prepari apoi urmatoarea solutie :o cana de otet, o cana de apa, boabe de piper, ienibahar, coriandru, frunza de dafin si optional frunze de menta, cimbru, tarhon, busuioc.Intr-o craticioara prevazuta cu capac pui putin ulei, rumenesti o ceapa iar apoi asezi rondelele de peste in pozitie verticala intercalate cu felii de morcov ca sa nu se lipeasca intre ele. Optional mai poti pune si ardei iute, gogosar, bulion.Torni solutia de otet, pui capacul ca sa nu se evapore otetul si dai la cuptor la foc mic aproximativ doua ore, doua ore si jumatate.Solutia trebuie sa acopere pestele.
Marinata la rece
Pestele se lasa ceva mai mult in frigider intr-o solutie cu otet si mirodenii.
In loc de hering poti folosi si macrou.
Pa cuvant si pofta mare...