anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Cum se mureaza varza?

6 răspunsuri:
| mioara a răspuns:

Se curata de primele frunze se spala se taie in doua se aseaza intr-un borcan se pune marar si sare se umple cu apa si se acopera, in fiecare zi il vanturi adica scoti apa din borcan si o pui la loc.

| Dan a răspuns:

Cu apa fiarta si sare.

| diiiiiannnnaa a răspuns:

Cauta pe google si vei gasi :*

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Se alege varza bine indesata si bine coapta, cu foile cat mai subtiri, sa nu fie verde si sa nu aiba foile crete. Varza se curata de frunzele vestejite, se spala si se pune la scurs. Se taie din cotor, partea exterioara, apoi se cresteaza cotorul in forma de cruce.

Este o greseala sa se scoata cotorul cu totul, pentru ca este partea care contine cele mai multe vitamine
. La fundul butoiului se pune hrean taiat subtire in suvite si cine vrea, boabe de porumb (insa acestea ar putea tulbura zeama!).

Se asaza varza in recipientul pentru murat, astfel incat sa nu ramana locuri intre capatanile intregi. Printre capatani se pune marar uscat si bucati de hrean. La jumatatea butoiului se incepe sa se presare printre randuri sare, calculandu-se 250-350 g la 10 litri de apa rece.

Se umple recipientul cu apa pana sus, se pune teasc (greutate) deasupra si capac, lasandu-se 3 zile fara sa se deschida. Dupa 3 zile se vantura apa cu ajutorul unui tub de plastic sau trestie, in care se sufla pentru a se amesteca sarea. Operatia se repeta din 3 in 3 zile, in total de 4 ori, apoi mult mai rar.

Daca se formeaza floare deasupra, se scoate teascul si capacul, se aduna floarea; teascul si capacul se spala bine cu apa, ca si gura butoiului, dupa care se pun la loc.

De obicei, varza se pune la acrit de Sf. Dumitru. Se tine o luna
sau doua (depinde te temperatura exterioara), pana cand se constata ca s-a acrit. Dupa acrire nu se mai vantura.

| spiritul a răspuns:

In butoi