| angel_dutza a întrebat:

Cum se obtine sucul concentrat? E la fel de sanatos ca cel proaspat?

Răspuns Câştigător
| valyb a răspuns:

Daca te referi la concetratele de pe piata care le faci cu apa acasa iti garantez ca nu au nici o treaba cu "sanatos". Singurul suc sanatos este cel proaspat care il faci tu acasa din fructe de la piata.

10 răspunsuri:
| dexter_3858 a răspuns:

Cumpara fructe proaspete si fa-l acasa singura pentru ca nimic nu este mai sanatos decat sucul facut de tine. Daca vrei totusi sucuri concentrate cumpara-le pe cele care nu au zahar adaugat si care nu au o lista de E-uri cam cat un pomelnic.

| Stelulu a răspuns:

Sucul de fructe concentrat stiam ca se obtine prin fierbere, cu zahar adaugat la fructe. Poti fierbe fructele cateva ore bune, iar sucul obtinut din ele va fi concentrat.

| valyb a răspuns:

Revin cu inca un raspuns. De obicei mama mea cand face dulceata din anumite fructe (visine, cirese, capsuni) adauga ceva mai mult zahar si dupa ce le fierbe o parte din sirop il pune in sticle. Consider ca ala e suc concentrat. E sanatos pentru ca e facut in casa fara nici un fel de adaosuri. Dar isi si pierde multe calitati prin fierbere.

| Anca_8759 a răspuns:

De obicei, concentratul se obtine din suc preparat termic pana cand se evapora apa din el. Dar odata cu apa aia se duc si cam toti nutrientii din suc, pentru ca ii distruge caldura.

| visatorul78 a răspuns:

Sucul concentrat din sucurile de pe piata? Prin interventie. Pe scurt, se face sucul, se scoate apa prin procedee chimice, se trateaza termic....adica se distrug toate vitaminele. Cumpara-ti fructe si stoarce-le tu.

| ina72 a răspuns:

Nu, nu e la fel de sanatos, dar nu e nici daunator cum sunt sucurile carbonatate din comert!

| carmencita_8706 a răspuns:

Odata cu germenii si bacteriile distruse prin preparare termica se distrug si multi nutrienti (vitamine, minerale). O idee ar fi sa nu adaugi zahar in el pentru a-l mentine macar dietetic, chia daca e putin acrisor.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Sucul stors din fructe, acasa, proaspat este recomandat. trebuie baut in cateva ore ca sa nu se oxideze

| JayLeno a răspuns:

Hai sa va dau o reteta de sirop concentrat, exemplu de lamaie: intr-un ibric se pun la o lingura de zahar o lingura suc proaspat stors de lamaie si coaja rasa(doar zest-partea galbena, NU partea alba, f amara). Se pune pe foc f mic amestecand usor pana se dizolva zaharul(in acest stagiu nu trebuie sa clocoteasca). Dupa dizolvarea zaharului se da focul tare pentru nu mai mult de 5 minute in functie de cantitate. se lasa la racit si se pune intr-o sticla curata la frigider. se poate pastra luni intregi fara probleme. Enjoy

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Http://www.mdr.de/mdr1-radio-thueringen/2122850.html, daca intelegeti germana verificati aici, ce este sucul concentrat

Întrebări similare