Ai doua variante:
1. Stropesti covrigii tari cu cateva picuri de apa, dupa care le pui in cuptorul de microunde pentru cca. 1 minut (pana ce se incalzesc la 80-90 grade, devenind moi.
2. Inveti cum se fac covrigii si experimentezi. La noi, cand se fac covrigi, raman moi chiar 3-5 zile (in punga de nylon), iar inainte de consum le incalzesc la microunde si devin crocante.
Cel mai bun raspuns, dupa parerea mea
Îi poți aburi! Adică îi pui într-un polonic cu găuri, deasupra unei oale în care fierbe apa!
Boss, nu merge sa ai covrigi buni o saptamana fara E-uri si aditivi. Asta e realitatea, sau ii manaci in ziua aia, sau ii faci pesmet.
Painea se pastreaza proaspata mai mult timp daca o bagi in figider. Cand vrei sa o mananci o incalzesti in cuptor dupa ce ai udat-o cu putin apa.
La covrigi probabil ca se poate proceda la fel.
Https://www.tpu.ro/......ca-repede/
citeste aici raspunsul castigator, ori paine de brutarie ori covrigi cred ca merge la fel.
astea :,, Pungile din hartie sunt foarte bune pentru ambalarea painii, deoarece permit o mai buna circulatie a aerului in jurul produsului de brutarie.
O punga din panza reprezinta o alta varianta optima care poate fi utilizata cu incredere si succes pentru pastrarea painii. Pot fi folosite in acest scop si un servet de dimensiuni mai mari sau o bucata de panza. Panza pastreaza painea proaspata si, in acelasi timp, ii permite sa "respire".,
E normal sa fie asa la covrigi proaspeti, nu ai ce sa faci, in cel mai rau caz poti incerca sa ii bagi la congelator... daca nu ia altceva ambalat de la supermarket cu chimicale care tin cu lunile, croassante, strudele...