Iti dau reteta proprie, incercata, testata si apreciata.
250g ness sau cafea macinata pentru 1 litru de cafea lichida, 1 litru alcool 90 grade, vanilie, sirop (1 kg zahar si 3/4 l apa).
Se prepara ness-ul concentrat sau cafeaua la filtru, astfel incat sa rezulte un litru de lichid. Separat se prepara siropul din apa si zahar (se tine pe foc mediu amestecul de apa si zahar, pana ce se ingroasa putin). Cand s-a racit siropul si cafeaua lichida, se amesteca, si se adauga alcoolul si vanilia. Se amesteca bine si se toarna in recipiente bine astupate.
Lichior de ness -Ingrediente:
3 linguri de ness, 2 plicuri zahar vanilat, 350 ml alcool rafinat, 500 ml apa.
Mod de preparare:
e fierbe apa cu zaharul si vanilia. Se adauga nesul. Rece se combina cu alcoolul. sper ca te-am ajutat
Lichiorul de ness
Timp de preparare:
1 ora (complexitate redusa)
Ingrediente:
3 galbenusuri de ou
250 gr zahar pudra
2 linguri lapte rece
4 liguri ness
300 ml lapte
1/2 kg rom
Mod de preparare:
se freaca spuma galbenusurile cu zaharul, se adauga laptele rece (2 linguri) si ness
se pune la fert laptele (300 ml) se adauga compozitia de ness si se bate bine cu telul pana se ingrosa un pic: se lasa la racit, se adauga romul si se pune in sticla: inainte de utilizare se agita
4 galbenusuri frecate cu 200g zahar, apoi diluat cu o cana de lapte, care se pune pe foc si se fierbe pana devine ca o crema subtire.Se lasa sa se raceasca.Se adauga vanile, esenta de rom, 6 pliculete de ness Brasero (are o aroma mai deosebita dupa mine)Se adauga alcool de 90 grade 250 ml.Se amesteca si se gusta daca mai trebuie ness se mai adauga; daca doresti mai tare se adauga alcool; daca doresti mai slab poti adauga lapte sau apa in funtie de cat doresti sa fie de groasa compozitia, iar de aromat tot dupa gust se poate face. Daca ai la indemana frisca lichida Hulala poti pune si va avea un gust deosebit.Va fi un licior cremos.
Daca doresti poti face unul simplu.
200 g zahar care se dizolva in 300 g apa calda(se va dizolva mai repede zaharul)se adauga vanilie, rom si 10 plicuri de ness Brasero(poti folosi si nessul la cutie dar vei pune cu lingurita)si la urma pui 300g alcool de 90 grade.Se amesteca si se gusta la fel ca mai sus.Pentru a nu se simti prea tare gustul de alcool se pune un virf de cutit cu sare(un pic). Ambele lichioruri se pot consuma reci sau la temperatura camerei. Pofta buna si Succes.