pai la fel ca si cea din oua fierte...eu asa o fac de obicei....separi galbenusurile de albus adaogi o lingurita de mustar siputina sare si apoi amesteci cu mixerul sau manual turnand ulei putin cate putin....nu uita sa adaogi si zeama de lamaie din cand in cand....va iesi la fel ca si cea din oua fierte
Un galbenus sau doua, mustar si se toarna ulei putin cate putin mestecand mereu, se poate adauga si putin suc de lamaie.
Separi galbenusurile de albuse, pui galbenusurile intr-un castron inalt, pui sare, 1-2 lingurite de mustar si incepi sa le mixezi (cu mixerul) citeva secunde dupa care incepi sa torni ulei mixand in continuare. nu torni ulei prea mult didtr-odata, sau prea repede, ca sa nu se taie. din cand in cand (de 2-3 ori) stropesti maioneza cu cate o lingurita de apa minerala. cind a ajuns la consistenta si cantitatea dorita, gusti ca sa potrivesti de sare. in functie de ce vrei sa prepari cu maioneza, pui suc de lamaie si smantana (pentru. oua umplute) verdeturi, piper...
Depinde cata vrei sa faci pui 1 galbenus sau 2, 1 lingurita mustar, mixezi de obicei eu fac cu telul de la mamaliga, si tot adaugi ulei ...succes
BoOoMbOnik întreabă: