Fasole fara efectul de gaze nu exista, insa se poate minimaliza acest efect daca pui fasolea la inmuiat cateva ore, apoi schimbi apa, o dai in clocot si din nou schimbi apa. Repeti operatia de 3 ori, dupa care fierbi fasoalea normal pentru mancare.
In primul rand fierbe-o si arunca prima apa, cred ca asta o sa ii scoata considerabil potentialul de gaze, dar totusi e fasole, trebuie sa nu mananci daca vrei sa nu aiba gaze deloc, sau daca nu sunt medicamente la farmacie dupa care nu ai probleme cu gazele intestinale
Ceapa daca o maruntesti si o calesti un pic in putin ulei si e ca un fel de garnitura
Scurgi apa de cateva ori cand ajunge sa fiarba si o schimbi, altfel degeaba ( cam 3-4 ape).
Nu numai de la fasole poti avea gaze.
PE langa cele scrise mai sus, poti incerca sa pui un cartof taiat in 4.
Munteanu_Daniel_1979 întreabă:
LisaJulie întreabă: