Pentru 4 portii:
- 5oo gr carne de pui,
- 250 gr orez,
- 300 gr de fasole verde lata si boabe de fasole mari,
- 2 rosii rase,
- 1 l apa (sa supa de pui; ceea ce am folosit eu),
- 50 ml ulei,
- condimente : sare, piper, azafran (colorant alimentar), praf de foi de dafin (optional ),
Carnea de pui se rumeneste in uleiul incins.
Cand s-a rumenit putin carnea, se adauga fasolea si se lasa sa se caleasca vreo 5 minute.
Se adauga supa (sau apa) si condimentele, iar cand s-au fiert cam de trei sferturi legumele, se adauga orezul in ploaie, incercand sa fie cat mai uniform. Se lasa la fiert potrivit exact 18 minute, timp in care nu se amesteca (altfel orezul se lipeste).
Paella este gata cand dispare toata apa, orezul este sec si boabele nu se "leaga" intre ele. Dupa ce se opreste focul, se lasa sa se "odihneasca" 10 minute.
Supa poti sa faci imediat din 1 cub de pui knorr si 500ml apa, foarte simplu...
Vezi ca la adresa de mai jos supa de pui este inlocuita cu apa.
http://www.gustos.ro/......e-pui.html
Supa? ...100gr de orez rotund pentru fiecare persoana, un catel de usturoi cu coaja cu tot, fasole lata verde(cca 10 buc), anghinare(2 taiate in 4 si tinute in apa cu putina lamaie pentru ca altfel se oxideaza)(daca ai), 3- rosii razuite sau taiate cubulete mici, ulei de masline presat la rece(virgen extra), coasta de porc (2 pentru persoana)carne de iepure(2 buc pentru pers)carne de pui taiata bucati mici(2 buc pentru. pers.) cateva fire de sofran sau colorant alimentar, se adauga din abundenta uleiul de masline (un pahar de vin) si se adauga dintii de usturoi cu coaja cu tot, se lasa sa isi lase aroma dar sa nu se arda pentru, ca devin amari, se scot si se adauga carnea, se prajeste bine fara a se usca, se adauga rosiile si dupa fasolea verde, se lasa la foc uniform nici mare nici mic(focul trebuie sa acopere tot fundul tigaii, se amesteca din cand in cand, la sfarsit se adauga orezul care trebuie sa fie in cantitati egale cu apa, apa in care se adauga preliminar colorantul sau sofranul, sare dupa gust, se lasa la foc 20 minute fara se se amestece, se inchide focul si se acopera cu o folie de aluminiu(sau ce are fiecare)pentru 5-10 minute, cine vrea poate adauga in spre sfarsit cativa creveti deasupra orezului, o adevarata paella nu se face cu ardei rosii, cu toate ca este foarte gustoasa, gustul de "supa"il da uleiul de masline plin din abundenta si celelate ingrediente, nu trebuie sa fie saraca in ingrediente dar nici sa nu inoate in fasole sau carne se serveste cu un sos facut din usturoi pisat frecat cu ulei (al y oli.usturoi si ulei), de preferinta de floarea soarelui, cu cel de masline iese cam amar.
AlexIf întreabă:
Victoria_Alexa_1998 întreabă: