Www.gustos.ro/retete-culinare/paste-si-pizza/penne-cu-somon-afumat
www.retete-gustoase.ro/retete-somon+afumat
sau
200 gr. somon afumat, 75 gr. afine, 75 gr. crema de unt cu iaurt, 1/2 manunchi de marar, sare, piper, cateva crengute de marar (4)
1. Se taie somonul in fasii de 5 cm. Se spala mararul, se scurge de apa, se iau frunzulitele si se toaca. Crema de unt cu iaurt se amesteca cu afinele, sarea, piperul si mararul tocat fin.
2. Pe fiecare fasie de somon afumat punem cate o lingura de crema, prindem apoi capetele fasiei de somon cu cate o crenguta de marar.
Servim pe foi de salata verde, spala-te si stearse cu un servet de bucatarie. Ornam cu fire de marar.
1. Somon afumat cu smantana:
Ingrediente pentru 2 persoane:
100 g de somon afumat
4 felii de paine nu prea mari
2 linguri de smantana
1 lingura de capere
piper
Prajti painea si asezati feliile de somon deasupra. Peste somon adaugati smantana si cateva capere. Presarati piper (ideal ar fi sa fie proaspat macinat) si serviti.
2. Somon afumat cu mozzarela:
Ingrediente pentru 2 persoane:
100 g de somon afumat
4 felii de paine, la fel, nu prea mari
100 g de branza mozzarela
1 lingura de capere
1 ceapa verde tocata
Prajiti painea. Amestecati putin branza mozzarela astfel incat sa devina tartinabila. Puneti-o pe paine iar deasupra adaugati somonul. Puneti cateva capere si presarati ceapa tocata.
Uf! imi lasa gura apa!
Somonul afumat este foarte bun facut tartine. Nu numai ca il poti pregati cu succes pentru musafiri, dar este si foarte bun. Uite aici o idee: http://retzetar.wordpress.com/2009/12/07/tartine-cu-somon-afumat/.
anonim_4396 întreabă:
DaciaRomania întreabă: