Pui feliile de somon o noapte in urmatoarea compozitie: ulei de masline extravirgin, zeama de la cateva lamai -4, 5, in functie de gustul fiecaruia, sau mai bine LIME, usturoi taiat, nu pisat, taiat feliute, sare de mare, marar marunt marunt, putin piper. Aceasta compozitie trebuie amestecata f bine pana ajunge ca o pasta, si apoi pus pestele in ea. Pestele se poate tine 24 h, poate si mai mult in frigider. Apoi poate fi facut la gratar si servit pe pat de salata verde+ridichi+andive+ceapa+chivas+marar si tot ce e verde si-ti place. Pofta buna!
Vezi aici
www.copolovici.ro/blog/de-gustibus/tarta-cu-somon-si-dovlecei/
sau
Somon la gratar cu mustar si ierburi
Somonul se gateste pe un pat de ierburi proaspete si lamai, pentru a-i conferi mai multa savoare. Ca ierburi poti folosi: oregano, tarhon si cimbru. Insa, poti schimba reteta folosind acele mirodenii care-ti plac. Serveste somonul cu cartofi (noi) copti si fasole verde (pregatita la aburi).
Ai nevoie de: doua lamai (taiate in felii) si o a treia taiata in cubulete pentru garnitura, 20-30 de ramurele de ierburi proaspete plus doua lingurite de ierburi, un catel de usturoi, o patrime de lingura de sare, o lingura de mustar Dijon, 450 de grame de file de somon.
Pune pe o folie de aluminiu (pentru gatit) lamaile si presara peste acestea ierburi. Cu un cutit ascutit zdrobeste usturoiul si amesteca-l cu sare. Pune intr-un vas pasta obtinuta, mustar si doua lingurite de ierburi (tocate). Cu amestecul rezultat stropeste fileul de somon.
Aseaza somonul pe patul format din ramurele de ierburi.
Pune fileul de somon pe gratar fara sa deranjezi patul format din ramurele de ierburi si lamai si lasa somonul sa se gateasca timp de 20-25 de minute la cuptor. Dupa aceasta, taie fileul de somon in patru bucati si serveste-l cu bucatile de lamaie.
sau
www.reteteculinare.ro/forum/discutii/somon_la_cuptor-210/
Se taie in felii de 1 deget grosime si se prajesc in foarte putin ulei, cateva minute pe fiecare parte, cca3minute, se scot si se pun pe hartie de bucatarie, intr-o cratita destul de incapatoare se pune smantana si se lasa la foc foarte mic cateva minute pana devine mai groasa(niciodata nu se fierbe)se adauga feliile de somon si se schimba de pe o parte pe cealalta dupa aprox. 3 minute, se adauga putina ceapa verde tocata marunt iar dupa alte 3 minute se inchide focul, se serveste cu cartofi natur(bucatile de peste nu trebuie sa se suprapuna in cratita). sau in folie de aluminiu la cuptor, folia trebuie bine stransa pentru ca pestele sa se faca in sucul propriu, se serveste cu garnitura de mazare sote(calita cu putin unt)
Poti sa faci sandwich-ele cu unt si fashiute de somon crud ornate cu masline sau o felioara de ceapa sau fara nimic. poti sa faci o maioneza mica cu ceapa, rulezi o felie de somon si o asezi pe farfurie (ca un cerc si, o umpli cu maioneza cu ceapa. poti face somon la gratar si cind e gata pui condimente si citeva fire de rozmarin.somon la cuptor: i somon, ulei de masline in pahar mare de vin alb, apa condimente si zeama de la o lamiie. se pune in cuptor acoperit cu folie, ultimele 10 se coace fara folie.
anonim_4396 întreabă:
DaciaRomania întreabă: