Ideal ar fi sa gatesti broccoli in abur, astfel pastrandu-i nutrientii, insa varianta mai gustoasa si mai putin sanatoasa este aceasta: saute in unt cu vin alb si usturoi. Pui untul la topit intr-o tigaie de teflon incinsa, apoi adaugi usturoiul (catei taiati in feliute subtiri), pui broccoli (rupt in manunchiuri mici), acoperi cu un capac si lasi cam 20 minute, amestecand din cand in cand. In ultimele 5 minute adaugi o ceasca de vin alb parfumat si un varf de cutit de piper (si sare dupa gust) si lasi la foc mic, fara capac. Aceasta e o garnitura delicioasa pentru friptura de pasare sau peste fript. Daca vrei sa nu-l mananci ca garnitura pentru carne, poti sa ii razi cascaval pe deasupra cat inca e fierbinte. Pofta buna!
Cu ce ai vrea sa servesti broccoli? google te salveaza in orice situatie http://www.eculinar.ro/reteta/? 5888
Va descriu cum o prepar.Brocoli daca este in stare proaspata sau congelata, o pun la fiert in apa cu 1lingura de vegeta. Dupa ce afiert scurg apa, pun intr-o tigae o lingura de unt sa se topeasca si adaug brocoli mestecand usor cateva minute ca sa se incorporeze.Se poate adauga piper dupa gust, la sare atentie s-ar putea sa fie suficient cand a fost fiarta cu vegeta.Cand o puneti pe farfurie daca va plac verdeturile puteti sa presarati patrunjel verde sau marar tocate marunt.Folosec la orice fel de friptura pe langa garnitura de: cartofi, orez, mazare, crupe de porumb, sfecla rosie etc...in functie de apetit.Nu v-am spus cantitatile deoarece e in funtie de cat va trebuie(nr. de persoane). Succes!
Incarca-ti cartela telefonului mobil gratuit, luna de luna, sau retrage-ti banii acumulati direct in contul tau bancar. Cum este posibil acest lucru? Cu ajutorul noului serviciu GRATUIT de publicitate prin SMS, primesti informatii despre cele mai noi evenimente, oferte si promotii, din localitatea in care locuiesti, direct pe telefonul tau mobil, si in acelasi timp esti si platit pentru asta de Viva-Sms Inregistreaza-te si foloseste cele mai tari oferte: http://ow.ly/pjzaN
La cuptor impreuna cu alte legume si putina apa si sare, dupa ce s-au inmuiat se face o pasta ornata cu verdeata...sau desfacute buchetele si date prin ou cu delikat si faina si prajite in putin unt sau ulei de masline... pofta buna