| Garrix2004 a întrebat:

Cum se prepară budinca? Am cumpărat 6 plicuri de la magazin și lapte și am urmat exact instrucțiunile de pe spatele plicului. Doar că după ce o las la răcit,nu se face gelatină,tot rămâne lichid, am pus-o și în congelator. Greșesc cu ceva? N-am mai mâncat de ani și chiar voiam să o încerc.

Răspuns Câştigător
| ioana748 a răspuns:

Probabil ai pus prea mult lapte.
O poti omogeniza pe aragaz la foc mic amestecând continuu in ea pana simti ca este in regula.

| Garrix2004 explică (pentru ioana748):

Posibil să fie așa. Totuși pe plic scrie că e pentru 500ml și am pus 1 litru de lapte pentru 2 plicuri, mi se părea și mie cam mult, dar am crezut că e în regulă.

| ioana748 a răspuns (pentru Garrix2004):

Data viitoare stii ca trebuie a pui mai putin.
Multumesc pentru funda,

5 răspunsuri:
| gabicoo a răspuns:

Înfinge un băț in ea și o faci înghețată.

| gabicoo a răspuns:

Ai pus prea mult lapte. Sau nu ai fiert-o destul.

| Furnicuta000 a răspuns:

Esti sigur ca scrie budinca pe ea? De obicei plicurile astea au amidon, cacao, zahar si arome. Amidonul este cel care ingroasa compozitia. Daca respecti instructiunile si dupa ce da in clocot o lasi sa fiarba 1-2 min o sa se ingroase. Acum nu stiu ce plic ai folosit.
Eu iti recomand sa faci reteta originala de budinca, fara prafuri de la magazin, care e mult mai gustoasa. Eu pun asa: 3 galbenusuri, 100g zahar, 20 g amidon SAU 40 g faina, 500 ml lapte, esenta de vanilie si 40 g cacao (doar daca vrei sa faci budinca de ciocolata). Amesteci toate ingredientele, pui pe foc si cand incepe sa clocoteasca lasi 1-2 min amestecand continuu

| Garrix2004 explică (pentru Furnicuta000):

Cu siguranță e budincă, voi încerca să pun mai puțin lapte data viitoare. Și îți mulțumesc foarte mult pentru rețetă!

| LaSteauaCareaRasarit a răspuns:

Daca ai pus cantitatile mentionate pe plic, e bine. Trebuia sa fierbi la foc mic si sa amesteci in continuu pana obtii o crema groasa.
Data viitoare o sa iasa bine happy

Întrebări similare