Bună!
Cea mai BUNĂ metodă de preparare este "cafeaua turcească"/ la ibric - vezi detalii la linkul :
http://serialeturcestitv.wordpress.com/......-turcesti/
http://www.romaniaturkiye.ro/......preparare/
Vezi diverse alte reţete la linkul :
http://www.gustos.ro/retete-culinare/cafea-neagra-turceasca.html
http://sweetpassioniasi.wordpress.com/......-trezeste/
http://www.cafeneaua.com/nodes/show/6519/cum-se-prepara-o-cafea-buna/1
http://www.zeroo.be/culinar/reteta-cafea-neagra-turceasca.html
http://www.zeroo.be/culinar/reteta-cafea-neagra-turceasca.html
http://www.yamyam.ro/articole/118/cafea-neagra-la-ibric.html
http://gastronomie.ele.ro/......-r880.html
http://reteta-de-acasa.blogspot.ro/2012/01/cafeaua-la-ibric.html
http://retete.eva.ro/cafea
http://metropotam.ro/La-cumparaturi/O-cafea-perfecta-art2133842135/
http://retete.flu.ro/reteta-cafea-neagra-turceasca/
Toate cele bune.
Bună.
Fierbi cafea la foc mic, adaugi zahăr după gust și dapă un minut o dai la o parte de pe flacără!
Pa, pa.
Pui apa in ibric si zahar dupa gust.Cand incepe sa fiarba dai la o parte ibricul, pui 2 lingurite de cafea la 250ml de apa, amesteci, apoi repui pe foc.Cu o mana tii ibricul si cu o mana amesteci continutul, punand ibricul pe foc de vreo 2-3 ori. Eu prefer sa adaug un pic de apa pentru ca zatul sa se decanteze imediat. Sa savurezi cu placere.
Cafeaua la ibric se face foarte usor.
Daca de exumplu vrei sa vaci o ciasca de cafea pui o ceasca de apa in ibric si inca putina apa foarte putina, cand firbe pui 2 LINGURITE de cafea si o linguri si jumatate de zahar.
Pofta buna.