Se curata de cele doua aripioare, se scoate gura si se arunca, capul si tentaculele se pun separat, se curata de pielita care are culoare gri cu pete negre, se spala si se intoarce pe dos cu ajutorul unei linguri de lemn, se spala foarte bine.se caleste o ceapa impreuna cu tentaculele taiate marunt, se adauga o rosie tocata fin sau o lingura de bulion, doua oua fierte taiate cubulete mici, bacon taiat cubulete, piper si sare dupa gust, se lasa la calit cateva minute, se umple calamarul pe jumatate cu compozitia calita(nu se umple de tot pentru ca la fiert sau prajit se starnge foarte mult) si se inchide cu o scobitoare, se dau prin faina.in ulei fierbinte se pun 2 dinti de usturoi la calit dar sa nu se arda pentru ca dau un gust amar si se pun si calamarii la prajit(foc mic) foarte putin pe o parte si pe cealalta, cand sau rumenit putin se adauga un pahar de vin alb si o cana de apa, se lasa sa fiarba pana devin moi iar catre sfarsit se adauga o frunza mica de dafin si daca vrei inca o lingura de bulion(optional). sr fi bine sa ii prepari cu o zi inainte de a fi consumati, devin mai compacti si usor de taiat(proportia pentru 2 calamari mari ar fi de 4 oua, 2 cepe, 100 gr bacon)
Poti sa incerci si o reteta greceasca de calamar umplut cu branza feta, capere, oregano, rosii cuburi la cuptor
Eu iti pot recomanda o reteta italiana de calamar umplut.
Amesteci branza, pesmet, unu sau doua oua functie de cantitatea dorita, sare, pipersi patrunjel taiat marunt, amesteci foarte bine si umpli calamarul, apoi il dai la cuptor. Pofta.
Iata aici o reteta:
«Calmar umplut»
1 vînătă, 1 calmar, 1 ceapă, 1 morcov de dimensiune medie, pătrunjel, ulei vegetal, sare, piper. Pentru sos luaţi 4 roşii medii, 1 ardei iute mic, 2 căţei de usturoi, 3 felii de piersici, 2 linguri de oţet de vin alb, sucul unei lămîi, 2 linguri de ulei de măsline, 1 lingură de ulei vegetal, sare, piper. Pentru „Uleiul de ceapă" vă trebuie ceapă verde şi ulei de măsline.
Tăiaţi mărunt morcovul, ceapa, pătrunjelul. Prăjiţi-le împreună pe tigaie, săraţi-le, pipăraţi-le. Umplutura obţinută o introduceţi în calmar, înfigeţi capetele cu scobitori. Prăjiţi calmarul umplut pe grătar, pe cărbune sau pe tigaie. Coaceţi vînăta întreaga pe grătar sau în rolă. Pentru sos puneţi în blender, tăiate măşcat, roşiile, piersicii, usturoiul, ardeiul iute. Tot acolo stoarceţi o lămîie, adăugaţi oţetul, uleiul vegetal, sarea şi piperul. Amestecaţi. Apoi, continuînd să bateţi, turnaţi încet uleiul de măsline. Este mai bine să răciţi sosul preparat. Ca să pregătiţi „Ulei de ceapă" amestecaţi în blender cozile de ceapă verde, sarea, piperul şi uleiul de măsline. Pentru garnisirea mîncării, cu ajutorul unei forme, puneţi vînăta pe farfurie în formă de cerc. Deasupra adăugaţi miezul unei roşii. Pe acest cerc se pun jumătăţile calmarului prăjit. În jurul compoziţiei turnaţi sosul. Deasupra, cu ajutorul uleiului de ceapă, desenaţi boabe de mazăre verde. Presăraţi peste mîncare ceapă verde tăiată mărunt.
Sa ai pofta.Pa cuvant
anonim_4396 întreabă:
anonim_4396 întreabă: