Carpaccio din pacate nu este numai din carne se prepara si din peste, cum Bula ti-a dat o reteta de carpaccio cu carne eu iti voi recomanda o reteta cu peste.
Carpacio din file de peste:file de peste de orice tip invelit in folie transparenta puse la congelator pentru a se ingheta, se scoate apoi si se taie feliile foarte subtiri; Separat se prepara sos din suc de lamaie, ulei de masline si putina sare marina, fiecare felie de peste este trecuta prin acest sos si le asezam frumos pe o farfurie mai adinca, pentru a intra in ele acel sos, daca nu sint destul de imbibate in sos mai adaugam in farfurie din sucul preparat, astfel incat feliile de peste sa fie imbibate cu sos, apoi adaugam deasupra capere, se dau la frigider cca 2-3 ore.Se scoate de la frigider si se serveste cu paine prajita. Pofta.
Incearca aceasta reteta de Carpaccio:
"Ingrediente (pentru 4 persoane): 400 g muschi de vita,
120 g cascaval proaspat,
1 lamaie,
150 ml ulei de masline aromat,
6 fire de patrunjel verde sau de busuioc,
sare,
piper macinat.
...
Se inveleste carnea cruda intr-o folie de plastic si se tine doua ore la congelator, ca sa se intareasca. Apoi se scoate, se taie felii foarte subtiri (transparente) si se asaza pe patru farfurii. Se stoarce lamaia, se picura sucul peste feliile de carne, pe urma se toarna peste ele si cate putin ulei de masline, se invelesc farfuriile cu folii de plastic si se mai tin vreo zece minute la rece. Inainte de a servi carpaccio-ul, pe fiecare farfurie se presara "aschiile" de cascaval (taiate cu un cutit foarte ascutit), patrunjelul sau busuiocul tocat, sare si piper.
Uleiul aromat se poate prepara si in casa, in felul urmator: pune uleiul intr-o sticla mai mica, adauga cateva crengute de cimbru, cativa catei de usturoi zdrobesti sau frunzulite de busuioc si lasi sa se "marineze" circa o saptamana la loc ferit de lumina. Uleiul astfel "parfumat" se poate folosi si la salate, peste etc."
/sursa: gustos.ro