Eu ii pun in cuptor amestecati cu morcovi, telina, cartofi garnitura la piept de pui la cuptor (pun legumele in punga de cuptor impreuna cu puiul).
Cartofi la cuptor cu alioli : se taie cartofii cubulete se baga in cuptor se adauga boia picanta si sare. separat se taie marunt doi catei de usturoi se zdrobesc cu sare, se adauga un galbenus de ou si de amesteca pana devine o pasta omogena dupa se adauga ulei putin cate putn ca pentru maioneza. se scot cartofii din cuptor si se adauga alioli (usturoiul ce l-ai facut mai inainte). pofta buna, merge foarte bine ca si garnitura pentru friptura la gratar sau chiar la cuptor.
Cartofii dulci se spala, se sterg cu un servet si se pun in folie de aluminiu, una cate una.Se baga la cuptor si se coc. Dupa ce s-au copt, sse zdobesc, ca pentru pireu se amesteca cu miere de albine si putin lapte, ca la pireu.
O forma de yena se unge cu unt sau margarina, se pune pireul din cartofii dulci, se aranjeaza uniform si deasupra se pune zahar brun. Puteti adauga peste zaharul brun si cateva bomboane gumate, din acelea mari, ele se vor topi impreuna cu zaharul brun si vor da un asptec placut.
Cartofii dulci ii puteti consuma si doar copti si facut pireu.
3 cartofi dulci
8 cartofi obisnuiti
cateva linguri de unt
300 ml smantana lichida
300 ml zeama de supa
2-3 crengute de cimbru uscat
1 fir de rozmarin
un varf de cutit nucsoara
150 gr nuci tocate, dar nu f. marunt
doi pumni de marshmallow
Preparare:
Se taie cartofii felii si se aseaza un start de cartofi obisnuiti intr-un vas de yena uns cu putin unt, apoi un strat de cartofi dulci si tot asa pana se uple vasul.
Se incalzeste cuuptorul la 175 C (350F)
Intr-o craticioara se pune la fiert smantana, zeama de supa, sare, piper, cimbru, rozmarin si nucsoara si se lasa pana da in clocot, apoi se da la o parte si se toarna peste cartofi. Deasupra cartofilor se pun bucatele mici de unt si cateva marshmallow, se acopera cu folie de aluminiu si apoi se da vasul la cuptor cca 30 min, pana incepe sa fiarba sosul, apoi se da la o parte folia de aluminiu si se mai lasa inca 20 de minute, cat sa scada sosul cam la jumatate.
Se presara pe deasupra nucile si restul de marshmallows si se mai tine la cuptor inca 5-10 minute cat sa se topeasca bezelele si a se prajeasca putin nucile.
LisaJulie întreabă: