Se caleste o ceapa in unt sau ulei de masline si eventual cu putina apa pentru a nu arde ceapa. Cand ceapa s-a inmuiat, se adauga o ceasca mare de orez (pentru 2 persoane). Se toarna 2 cesti mari de apa. Se lasa sa fiarba la foc domol circa 15-20 min, acoperit cu un capac. La sfarsit se adauga un pic de patrunjel. Nu se amesteca iar orezul isi pastreaza forma. Se pot adauga ciuperci sau orezul se poate fierbe in supa de pui, astfel devine si mai gustos.
Orez cu ciuperci hiribe
deci. daca ai hiribe proaspete le tai marunt daca sunt "dezidratate" le pui in apa calduta 10 min.
eu fac ceva de genul.:
1 ciapa unt cit sa acpoeri cratita. tai ciapa o prajesti putin si adaugi 150gr de orez ( depinde de persoane ). il calesti o sec si adaugi ciupercile dupa gust ( nu multe eu adaug nu mai mult de 3 ciuperci ( costa prea mult ). adaugi un polonic de supica de pui calda.si incet incet cind scade adaugi cite un pic de supa pina sa fiert tot max 15 min ( depinde de orez )aaa daca nu ai supica faci cu un cub knor etc. la sfirsit 2 linguri de smantina dulce si adaugi daca ai un pic de brinza "parmiggiano "" un pic de piper si ai sa te uimesti cit e de bun
Daca nu. fierbi 150 gr de orez in apa supa cum vrei tu. si intr-o tigaie prajesti un pic de slaninuta nu prea grasa ( de aia cu carne ) cind sa topit bine slaninuta pui 100 ml de vin alb lasi ca sa se evaporeze tot si opresti focul .intre timp ai nevoie de o ridichie rosie care dupa ce o speli o tai si o pui peste slaninuta prajita aprinzi focul la minim si lasi tot pina cind ridichea se caleste daca mai e nevoie adaugi un pic de vin alb
dupa ce sa fiert orezul adaugi ridichea si slaninuta peste orez. asezi in farfurie tot si peste un pic de parmigiano
stiu ca nu e prea clar dar e ceva divers si mie imi place ))
eu orezul in fac ori cu ciuperci ori cu carne, ori cu ridiche rosie, ori cu zafferano, ohh am mii si mii de retete in cap ((
Preferatul meu. http://www.copolovici.ro/blog/de-gustibus/orez-prajit-cu-ou/
Sau se face o prajitura cu ceapa si morcov (morcovul da o culoare apetisanta prajiturii), apoi se adauga niste bucatsele de carne de porc (sa fie cu un pic grasime si camtitatea o pui dupa plac). dupa ce e aproape gata se mai adauga un pic de apa(cam sa acopere carne)si se pune orez (orezul mai intii de a fi pus pe prejitura se spala si se tine pentru vreo 5-10min intr-un vas cu apa fierbinte)(cantitatea depinde de tine - mai mult, mai putin...)important e sa nu sa se amestece. dacaa se simte nevoie, se mai adauga nu multa apa caldutsa. vasul in care se gateshte e bine sa fie acoperit dupa ce s-a pus orezul. POFTA BUNA!
Hyung17 întreabă: