Ingrediente: 500 g lapte praf, 500 g zahar, o lingura suc de lamaie, 4 linguri cacao, 200 g unt, 2 pachetele zahar vanilat, 100 g nuci sau migdale, 50 g fistic.
Preparare:
Se cern impreuna laptele praf si cacao. Migdalele, fisticul sau nucile se curata si se toaca.
Din zahar, 250 ml apa si sucul de lamaie se face un sirop, care se fierbe la foc mic, pana se leaga, ca le dulceata. Se adauga zaharul vanilat, migdalele, o parte din fistic, untul. Cand s-a omogenizat amestecul se adauga si laptele praf si cacao. Se amesteca energic pana se omogenizeaza.
Se pune la rece intr-o tava unsa cu unt sau pe un celofan. Se lasa cam 3 ore sa se intareasca, apoi se taie si se presara cu fisticul ramas deasupra.
O reteta foarte buna ai la adresa
http://gospodini.blogspot.com/2009/02/bomboane-de-ciocolata.html
Mai ai si varianta lor - de post si vegetariana la adresa
http://bunsisanatos.wordpress.com/......u-migdale/
Lapte praf, cacao. Sirop concentrat din apa si zahar. Migdale prajite. Se amesteca siropul cu laptele praf si cacaua, se aseaza intr-o forma (o tava, orice )se adauga migdalele prajite peste compozitie si apoi se dala rece pentru 2 ore. Din pacate nu stiu cantitati.
anonim_4396 întreabă:
LisaJulie întreabă: