Bună!
Vezi diverse reţete la linkul :
http://www.divahair.ro/culinar/ciorbe/ciorba_de_ceapa
http://www.teoskitchen.ro/2013/12/supa-frantuzeasca-de-ceapa.html
http://www.foodstory.ro/......antuzeasca
Toate cele bune.
Ingrediente pentru ciorba de ceapa:
- 8 cepe
- 2 morcovi
- ¼ varza
- o radacina de patrunjel mica
- telina
- o legatura ceapa verde sau praz
- 4 rosii bine coapte sau 2 linguri de bulion
- leustean
- patrunjel
- 4 linguri de ulei
- sare
- piper
Pasul 1:
Morcovul, telina si radacina de patrunjel se dau prin razatoarea mare. 2 cepe se toaca marunt. Toate aceste legume se pun la calit. Cand sunt aurii se adauga 2 l de apa.
Pasul 2:
Dupa 10 minute de fiert se adauga cepele (taiate cubulete sau fidea), ceapa verde tocata si varza (taiata fidea). Se lasa la fiert cam 30 de minute.
Pasul 3:
Daca legumele sunt fierte se adauga rosiile sau bulionul si se mai lasa 10 minute. La sfarsit se adauga sare, piper si verdeata (leustean si patrunjel) tocata.
Pui ceapa intr-o oala astepti 30 de min apoi adaugi borsu, nu e mare chestie sa faci ceorbe.
anonim_4396 întreabă: