...retete gasesti pe site-urile web de specialitate, ceea ce e f important, si asta stiu de la bunica si strabunica, e ca trebuie sa pui mai multe oua.
Pui cateva linguri-5 sau 6, de zahr intr-o cratita de inox, si le arzi pina au o culoare cafenie frumoasa. apoi imbraci toata cratita cu acest zahar ars prin miscari de rotatie si, lasi sa se raceasca. intr-un castron, bati 6-8 oua intregi, cu 6 linguri de zahar si apoi pui 1 l de lapte fierbinte in care ai pus citeva felioare taiate dintr-un baton de vanilie. amesteci bine si torni in cratita tapetata cu zahar ars si, dai la cuptor. cand este inchegata compozitia si in mijloc este gata. pofta buna.
Bati bine 9-10 oua cu 10 linguri de zahar, esenta de rom si vanilie, le amesteci cu un litru de lapte si pui compozitita intr-o cratita in care ai ars inainte zaharul. Cu cat arzi mai mult zahar, cu atat iese mai mult sos. O pui la cuptor si o verifici din cand in cand cu o scobitoare. Daca se lipeste de scobitoare nu este gata. Trebuie sa iasa putin rumenita, dar nu arsa (e deja ars zaharul).
Caramelizezi 8 linguri zahar, tapetezi cratita cu acest caramel, bati8oua cu 8 linguri zahar pina se dizolva zaharul adaugati 1l lapte progresiv zahar vanilat siapoi la cuptor