Din apa faina si sare se face o coca. Din aceasta se intind foi de 1/2 cm care se taie foarte subtiri si se pun la uscat.La aceasta coca se pot adauga si oua 1-2 bucati.
Pe mine m-a invatat bunica:
iei un castron sau o farfurie mai adanca si pui mai multa faina, apoi faci cu mana o gropita in care pui oul. Apoi il bati cu o furculita pana se face o coca, dar ai grija sa nu pui tu faina peste ou, deoarece se fac cocoloase. Dupa ce se formeaza coca o mai framanti putin cu mana in faina. Ca sa iti fie mai usor o poti imparti in doua, apoi o intinzi cu sucitorul dupa ce ai pudrat-o cu faina ca sa nu se lipeasca. Dupa ce ai terminat de intins lasi foile sa se usuce pe un ziar. Dupa ce s-au uscat, dar nu incat sa se rupa cand le indoi, le indoi asa: iei partile din stanga si dreapta si le duci spre mijloc, mai repeti asta odata, apoi pui cele doua parti una peste alta si le tai.
Funda?
Bună!
Bănuiesc că te referi la tăieţei...
Vezi diverse reţete la linkul :
http://www.reteteculinare.ro/......u-ou-4673/
http://www.retetecalamama.ro/......-casa.html
http://www.lalena.ro/20-reteta-Taitei-de-casa.html
Toate cele bune.