Humusul se prepara din pasta de naut cu ulei e masline, sare, zeama de lamiie si putin usturoi pisat la care se adauga "tahina" adica pasta de susan.Este dupa gustul fiecaruia, daca tie iti place ok, mie sincer nu imi place.
Are un gust asemanator cu fasolea batuta.Este ceva mai fin.Eu prepar in casa si pasta de naut dichisindu-i gustul.In lumea orientala se consuma mult si oamenii sunt obisnuiti cu gustul lui.De cateva ori pe an merge si in bucataria romaneasca.Trebuie sa ai ingredientele specifice.Eu le procur de la Kasap. Mira
Naut fiert 300 gr, 2-3 lingurite de pasta de sesam(thina)dar diluata in 2 linguri de apa, zeama de la o lamaie, ulei de masline 3-4 linguri, se mixeaza pana ajunge sub forma de piure.se intinde pe o farfurie si se presara cu zatar(busuioc, cimbru salbatec si seminte de sesam-). boia dulce si se adauga si cateva fire de ulei de masline.se mananca cu paine calda sau cu turte.este foarte gustos si sanatos.
Bună.
Ingrediente pentru patru porții: 300 gr năut, 50 ml ulei de măsline, 50 gr castraveți, 50 gr roșii, 20 gr sare, 2 gr piper alb.
Boabele de năut de pun la înmuiat de apă, apoi se scurg și se pun la fiert în apă cu puțină sare pentru circa 30 de minute.
Când sunt fierte, boabele se scurg, oprind un pahar de zeamă cu care se va aduce pireul de năut la consistența dorită.
Năutul se mixează sau se pasează foarte bine cu o furculiță, oprind câteva boabe pentru ornat, se adaugă sare și piper după gust, se încorporează uleiul puțin câte puțin, ca la maioneză, apoi se reglează consistența cu zeama oprită anterior.
Roșiile și castraveții se feliază foarte subțire, iar cu aceste felii și cu boabele de năut se decorează humusul.
Sfat: se recomandă ca, după scoaterea boabelor de năut din vasul în care au fiert, să se lase zeama puțin timp să se așeze, apoi se scurge cea limpede de deasupra, păstrându-se cea groasă de la fundul vasului.
Poftă bună.
Pa, pa.
Nu stiu cum se prepara humusul, dar stiu cum se prepara salvia nu te speria, e legal