Lasagna spanaci sunt pastele.sunt verzi si cele mai bune sunt cele de la barilladar tot cu ragu(sosul de carne) si cu parmegiano se face. difera doar pastele ca sunt cu spanac.
Daca vrei compozitia sa fie spanac pui paste normale si ai urm reteta:
1 pachet paste lasagna,
500 g spanac congelat,
200 ml suc de rosii,
2-3 catei usturoi,
150 g cascaval sau mozzarela,
2 cepe,
sare, piper, ulei, condimente,
Mod de preparare
Pastele de lasagana se pun la fiert in apa cu sare, respectand timpul si modul de fierbere indicat pe ambalaj. Se unge un vas de Jena cu ulei si se aseaza in straturi un rand de paste apoi ceapa tocata marunt, usturoi maruntit, spanac cu branza
, cateva fasii de cascaval, sos de rosii si iar paste, se continua operatia pana se termina ingredientele. Dupa ce vasul s-a umplut se toarna deasupra suc de rosii ramas, se da la cuptor, pana se rumeneste deasupra si scade zeama. Se serveste calda.
Te duci la magazin si cumperi direct foi(cum sunt foetajele)le gasesti la cutie si nu sunt foarte scumpe,,, cumperi si sosul cu carne.si branza topita sau parmezan, 1-2 oua si cascaval...
mod de preparare.
amestegi sosul cu branza topita sau parmezanul,
ungi tava cu putin ulei apoi asezi un rand de foi,, cu o lingura pui compozite cat sa acopere bine stratul de foi,
apoi urmeaza al 2 lea si tot asa cat vrei u sa o faci de inalta.
la ultimul strat,,, in compozitie bati un ou sau 2,, dupa care pui compozitia peste strat in tava,,
apoi razi cascaval deasupra si bagi la cuptor,,, temperatura media si lasi 20 de minute.
atat asta i tot si iese o bunatatea.
pofta buna!
LisaJulie întreabă: