anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Cum se prepara legumele sote? Eu mereu cand le fac, imi ies putin maronii si nu se inmoaie deloc (sunt cumva semi crude si semi arse). Vreun sfat? (ps – pun si ulei de masline in tigaie!)

Răspuns Câştigător
| NoName_9903 a răspuns:

Eu incalzesc putin ulei de masline intr-o tigaie antiadeziva (teflon) si calesc legumele la foc mare cateva minute, dupa care adaug o cana de apa+vin alb+ sare, piper etc, si las compozitia sa scada.

6 răspunsuri:
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Eu fac altfel. Pun legumele, are, o canita de apa rece si un cub de unt. Apoi amestec in ele mai mereu cu o spatula de lemn pana se rumenesc un pic (intai scade apa, ele fierb si apoi se calesc in untul topit).

| carmen_9743 a răspuns:

solutia mea este : intr-o tigaie de teflon pun putin ulei de masline. Legumele congelate le trantesc cu tot simtul de raspundere de care dispun. Le pun un capac cam 10, 15 minute maxim. Si pentru ca sa-si patreze culoarea trebuie musai adaugate picaturi de zeama de lamaie. Cu lingura sau fara, tigaia este cea mai importanta!

| piupiu a răspuns:

Legumele trebuiesc calite la foc aprins. Toata operatiunea nu trebuie sa dureze mai mult de 4 minute. Incearca sa-ti procurezi un wok (gasesti unul ieftin la Ikea), astfel iti va fi mai usor sa manevrezi legumele fara a te folosi de o lingura. Incearca ca pui putin ulei in wok, da focul cat mai tare, lasa uleiul sa se incalzeasca, pune legumele in wok si lasa-le la calit maxim 3 minute intorcandu-le mereu, astfel eviti ca ele sa se arda.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

legumele se blanche_aza (semifierb) apoi se soteaza cu unt si ulei de masl. sare ev. piper.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Dar uleiul de masline nu lasa un gust aiurea?

| oana_ceodrea a răspuns:

Te sfatuiesc sa le fierbi putin in apa, apoi sa le faci sote! Pune apa la fiert si, cand clocoteste, pui legumele inauntru si opresit focul. Cam dupa un minut le scoti (trebuie sa le lasi in apa cat sa fie mai moi, nu fierte). Dupa ce le scoti din apa clocotita, le treci pe sub un jet de apa rece ca gheata, le scurgi si apoi le faci sote intr-o tigaie cu putin unt, usturoi, sare si piper. Eventual, daca merge la felul principal pentru care faci legumele sote ca garnitura, poti sa pui si 2-3 linguri de vin alb. Au sa arate ca in reclame happy