Eu incalzesc putin ulei de masline intr-o tigaie antiadeziva (teflon) si calesc legumele la foc mare cateva minute, dupa care adaug o cana de apa+vin alb+ sare, piper etc, si las compozitia sa scada.
Eu fac altfel. Pun legumele, are, o canita de apa rece si un cub de unt. Apoi amestec in ele mai mereu cu o spatula de lemn pana se rumenesc un pic (intai scade apa, ele fierb si apoi se calesc in untul topit).
solutia mea este : intr-o tigaie de teflon pun putin ulei de masline. Legumele congelate le trantesc cu tot simtul de raspundere de care dispun. Le pun un capac cam 10, 15 minute maxim. Si pentru ca sa-si patreze culoarea trebuie musai adaugate picaturi de zeama de lamaie. Cu lingura sau fara, tigaia este cea mai importanta!
Legumele trebuiesc calite la foc aprins. Toata operatiunea nu trebuie sa dureze mai mult de 4 minute. Incearca sa-ti procurezi un wok (gasesti unul ieftin la Ikea), astfel iti va fi mai usor sa manevrezi legumele fara a te folosi de o lingura. Incearca ca pui putin ulei in wok, da focul cat mai tare, lasa uleiul sa se incalzeasca, pune legumele in wok si lasa-le la calit maxim 3 minute intorcandu-le mereu, astfel eviti ca ele sa se arda.
Te sfatuiesc sa le fierbi putin in apa, apoi sa le faci sote! Pune apa la fiert si, cand clocoteste, pui legumele inauntru si opresit focul. Cam dupa un minut le scoti (trebuie sa le lasi in apa cat sa fie mai moi, nu fierte). Dupa ce le scoti din apa clocotita, le treci pe sub un jet de apa rece ca gheata, le scurgi si apoi le faci sote intr-o tigaie cu putin unt, usturoi, sare si piper. Eventual, daca merge la felul principal pentru care faci legumele sote ca garnitura, poti sa pui si 2-3 linguri de vin alb. Au sa arate ca in reclame