Pe aici pe la mine se prepara asa: camchaça, zahar negru, menta proaspata, lima si gheata pisata. se zdrobeaste manta cu zahar, peste se adauga camchaça si lima, pe marginea vasului se pune zahar.
Mojito
Ingrediente:
frunze de menta, o lingura de zahar, 50 ml rom alb, sucul de la o jumatate de lamiie, apa minerala
Mod de preparare:
Frunzele de menta se freaca bine cu zaharul intr-un pahar inalt. Se stoarce lamiia peste menta si se adauga rom si apa minerala. Totul se amesteca bine si se pune gheata.
Mojito are la baza 5 ingrediente rom, zahar(sau suc de trestie de zahar), sifon, limeta şi menta.
Sucul de la limeta se adauga peste zahar si menta.Se adauga gheata faramitata, romul si sifonul.Toate intr-un pahar inalt
Salut intra pe http://www.cosmopolitan-bar.ro/......ojito.html este un site foarte bun in care gasesti retetele originale la toate cocktailurile cunoscute din lume
Un Mojito se prepară tradiţional din cinci ingrediente: rom, zahăr (sau suc de trestie de zahăr), lime, sifon şi mentă. Combinaţia dintre dulceaţă şi prospeţime citricî şi aroma de mentă maschează gustul puternic de rom şi l-a transformat într-un cocteil de vară popular.
Pentru a prepara un Mojito, sucul de la o lime este adăugat peste zahăr şi mentă, într-un pahar înalt. Amestecul este zdrobit repede. Se adaugă gheaţă fărâmiţată, apoi romul şi sifonul.
Se utilizeaza un pahar tip sonda( collin). Initial se piseaza foarte bine zahar brun ( dupa gust) cu frunze proaspete de menta, apoi adaugam gheata pisata pana la 3/4 din pahar si, in cele din urma completam cu apox. 50 ml rom alb( preferabil Havana- ca doar e cubanez), sifon ( soda, in reteta originala) si putin suc de lime ( lamaie verde). Bineinteles, nu uitam sa decoram paharul cu niste frunze de menta, feliute de lime sau chiar glazuram cu zahar buzele paharului. Senzational! ( ca o paranteza, desi nu imi place clubul, cel mai bun Mojiti l-am baut la Twice ).
anna290 întreabă:
Mothafuckaa întreabă: