Eu il umplu cu putin usturoi, o bucatica de ardei iute si doua trei fei de ardei gras, il ung cu putin ulei si il acopar integral cu folie de aluminiu. Il pun in tava si in cca 30 min e gata
M-am gandit ca nu este lipsit de interes ca, pe langa articole referitoare la cresterea pastravului,
sa prezint si modalitatile in care se poate gati acest peste.
In abur:
- ideal pentru fileu si felii de pastrav; se conserva la maxim savoarea;
- se da aroma apei de fierbere cu ierburi aromatice;
- pestele se protejeaza cu un pat de frunze de salata;
- timp de expunere: 5 minute la 100 grame peste.
La cuptor:
- recomandat pentru pastravul intreg;
- pastravul se coace in suc propriu, cu adaos de vin alb si acoperit cu o folie de aluminiu;
- sucul scazut poate folosi ca baza pentru prepararea sosurilor;
- timp de coacere: 15 minute la 180oC pentru un pastrav de 300 grame.
Fierbere:
- de preferinta pentru pastravi mari;
- se fierbe intr-un amestec de ierburi aromate, legume, lamaie sau vin alb, fara sa se lase apa sa
clocoteasca;
- timp de fierbere: 5-10 minute.
La gratar:
- simplu si usor de realizat, prepararea la gratar conserva savoarea pastravului;
- se preteaza pentru pastravul portie (260-300 grame) si fileu;
Nu stiu o anumita reteta dar eu pun putin ulei in tava, pun pestele, pun zeama de lamaie pe el si pun busuioc.
Ingrediente
1 kg pastravi,
250 ml vin alb,
1 ceapa,
1 fir de cimbru,
100 g unt,
1 legatura patrunjel,
sare, piper, zeama de lamaie,
Mod de preparare
Pastravii se curata si se aseaza intr-o cratita. Vinul se fierbe si se toarna clocotit peste peste, se adauga 2 pahare apa clocotita, ceapa tocata slozisori, sare, piper, cimbru, se da la cuptor si se lasa sa fiarba incet. Cand au fiert bine, se scurg de zeama si se servesc fierbinti cu unt deasupra, zeama de lamaie si verdeata tocata fin.